Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine yanıt Çelik'ten geldi

Hüseyin Çelik, Kılıçdaroğlu'nun dünkü grup toplantısında Başbakan'a yönelttiği eleştirilere ilişkin, "Bizim kimsenin soyu sopu ile derdimiz yok" dedi.

Abone ol

ANKARA - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, "Şimdi Sayın Kılıçdaroğlu diyor ki 'Başbakan soy sop meselesini gündeme getiriyor.' Bizim kimsenin soyu sopu ile derdimiz yok" dedi.

Çelik, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine yanıt verdi. CHP'nin son genel seçimde yüzde 26 oy aldığını anımsatan Çelik, "Kılıçdaroğlu'nun bu hallerinden, bu tutarsızlığından dolayı 20'nin altına düştüğünü gösteriyor. Yazık, günahtır, bu memlekette gerçekten bir muhalefet problemi var" dedi.

Soy, sop milliyetçiliği yapmak en hafifinden basitliktir

Kılıçdaroğlu'nun "Başbakan Erdoğan'ın soy sop meselesini gündeme getirdiğini" ifade ettiğini anlatan Hüseyin Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi Sayın Kılıçdaroğlu diyor ki 'Başbakan soy sop meselesini gündeme getiriyor.' Bizim kimsenin soyu sopu ile derdimiz yok arkadaşlar. Soy, sop milliyetçiliği yapmayı en hafifinden basitlik ve hafiflik olarak kabul ederiz. Bizim defterimizde böyle bir şey olmaz, bizim kitabımızda soy sop milliyetçiliği yapmak, onun bunun soyuyla, sopuyla, diniyle, mezhebiyle ilgilenmek yoktur. Sayın Başbakanımızın da benim de söylediğimiz şey şudur: Kendi kendine karşı dürüst olmayan bir lider, halkına karşı dürüst olmaz.

CHP Genel Başkanı olman bir fırsat

Sayın Kılıçdaroğlu'nun, Türk olması, Kürt olması, Çerkez olması, Laz olması bizi hiç ilgilendirmiyor. Sayın Kılıçdaroğlu'nun Sünni, Alevi olması da bizi ilgilendirmiyor ama Dersim'li Kürt Alevi bir aileden olan Sayın Kılıçdaroğlu, 'Ben Türkmenim' diye ortaya çıktı. Niçin? Çünkü, 'CHP'de ulusalcılar beni yer' diye korkuyor. Bu korkuların, tabuların atıldığı bir Türkiye olması gerekiyor.

Bakın ilk defa gayrimüslim vatandaşlar, Kürt vatandaşlar, Alevi vatandaşlar, AK Parti döneminde çok rahatlıkla göğüslerini gere gere, Ermeni 'ben Ermeniyim' diyor, Kürt 'Ben Kürdüm' diyor, Alevi 'Ben Aleviyim' diyor, herkes mensubiyeti ve aidiyeti ile utanmayacak bir ortamın oluşması gerekiyor, herkesin buna hakkı vardır. Bizim kimsenin soyu sopuyla derdimiz yok. Sayın Başbakan şunu söylüyor; 'Dersim meselesi bizzat senin dedelerinin muhatap olduğu bir meseledir, senin bir Dersimli olarak, CHP Genel Başkanı olman bunun için bir fırsattır."

Sayın Genel Başkanın bu haline acıyorum

İnsanların hata yapabildiği gibi, yanlış yapabildiği gibi, kadroların da hata yapabileceğini, organizasyonlar da müesseselerin de hata yapılabileceğini dile getiren Çelik, "Hatadan dönmek bir erdemdir. Hatasını kabul ettikten sonra özür beyanında bulunmak, özür dilemek bir erdemdir. Bu sizi küçültmez ama maalesef ben CHP'nin bu haline, Sayın Genel Başkanın bu haline acıyorum" diye konuştu.

Başbakan'ın sağlık durumu iyi

Çelik, Başbakan Erdoğan'ın sağlık durumuna ilişkin bir soru üzerine, şunları söyledi:

"Sayın Başbakanımızın sağlık durumu gayet iyi, endişe edecek bir durum kesinlikle söz konusu değil. Kendisi taburcu edildi, şu anda İstanbul'da evinde dinleniyor. En kısa zamanda da işinin başına döneceğine, hem parti genel başkanlığına hem Başbakanlık'daki işlerinin başına döneceğine, ülkenin yönetimine tekrar döneceğine inanıyoruz. Sayın Başbakan biliyorsunuz rahat durmaz, bu halde bile orada da bir çok devlet, millet işiyle ilgilendiğine emin olabilirsiniz. . Bu aniden olan bir şey değil, önceden planlanmış, tasarlanmış bir tedavidir."

MSB'den bedelli askerlik ücreti açıklaması Türk Lirası reel anlamda yaklaşık son 3 yılın zirvesinde Erdoğan, Hollanda maçı için Almanya'ya gidecek Berlin Büyükelçisi, Almanya Dışişleri'ne çağrıldı Yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı azaldı