Kılıçdaroğlu: Hükümet özür dilemeli

CHP lideri Kılıçdaroğlu Uludere olayına ilişkin hükümeti eleştirdi.

Abone ol

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Irak sınırında yaşanan olayla ilgili olarak hükümetin hayatını kaybedenlerin ailelerinden özür dilemesi gerektiğini belirterek, "Sessizlik sorumluluğu ortadan kaldırmaz ki. Genelkurmay'ın açıklaması... 'istihbarat aldık'. Kim verdi bu istihbaratı? Herhalde bir yetkili çıkıp soracaktır. Kendi ülkesinde istihbaratı kaos yaşayan bir ülke nasıl olur da Ortadoğu'da güçlü bir ülke olabilir" dedi.

Kılıçdaroğlu, gazetelerin ve televizyonların Ankara temsilcileri ve haber ajanslarının yöneticileriyle, Marriot Otel'de kahvaltıda bir araya geldi.

Irak sınırında yaşanan olayları hatırlatan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"35 yurttaşımız yaşamını yitirdi. Hala hükümetten bir söz yok. Nasıl bir hükümetle karşı karşıyayız. AKP sözcüsü konuşuyor, hükümetten ses yok. Hükümetin derhal özür dilemesi lazım. Hükümetin derhal o bölgeye bakan göndermesi lazım. Hükümetin o yurttaşların ailelerinden özür dilemesi lazım. Sessizlik sorumluluğu ortadan kaldırmaz ki. Merak ediyorum, Genelkurmayın açıklaması... 'istihbarat aldık'. Kim verdi bu istihbaratı? Herhalde bir yetkili çıkıp soracaktır. 'Nereden aldınız siz bu istihbaratı?' Kendi ülkesinde istihbaratı kaos yaşayan bir ülke nasıl olur da Ortadoğu'da güçlü bir ülke olabilir. Bu soru herhalde sadece bizim aklımıza gelmiyor. İstihbaratçıların, yabancı istihbaratçıların cirit attığı bir ülke konumuna geldi Türkiye."

MSB'den bedelli askerlik ücreti açıklaması Türk Lirası reel anlamda yaklaşık son 3 yılın zirvesinde Erdoğan, Hollanda maçı için Almanya'ya gidecek Berlin Büyükelçisi, Almanya Dışişleri'ne çağrıldı Yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı azaldı