Kılıçdaroğlu, bu yöntemden artık vazgeç

Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun Atalay hakkındaki iddialarına yönelik, "Defalarca mahcup olduğun bu yöntemden artık vazgeç. Ya vazgeç ya da kılavuzunu değiştir. Yanlış kılavuzlar seçiyorsun" dedi.

Abone ol

KIZILCAHAMAM - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Beşir Atalay hakkındaki "köstebek" iddialarına ilişkin, "Daha evvel  kaç defa içi boş dosyaları havada salladın? Şimdi kalktın, Sayın Atalay için salladığın dosyayı daha evvel benim Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı için de salladın. Defalarca mahcup olduğun bu yöntemden artık vazgeç. Ya vazgeç ya da kılavuzunu değiştir. Yanlış kılavuzlar seçiyorsun" dedi.

Erdoğan, partisinin Kızılcahamam'da düzenlenen ve 3 gün süren İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın bitiminde bir değerlendirme konuşması yaptı.

Başbakan Erdoğan, açılış töreninin ardından, bugün de katılırsa, üç gün boyunca, bazı bakan, genel başkan yardımcısı, grup başkanvekili ve milletvekillerinin kendi alanlarıyla ilgili sunumlar yaptıklarını ve daha sonra da bu alanlarda bütün partililerle birlikte görüş alışverişinde bulunduklarını ifade etti.

En önemli gündem maddelerinden biri anayasa

Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

"İstişare toplantımızda da arkadaşlarımızın özenle üzerinde durdukları en önemli gündem maddelerinden biri anayasa oldu. Türkiye'nin bütün meselelerinin düğümlendiği anayasa meselesi 'ileri demokrasi' ve 'güçlü Türkiye' için önümüzdeki en önemli konudur. 'Muasır medeniyet' hedefimizin gerçekleşmesinin yolu yeni bir anayasa ile istikbale yürümektir. Milletin emanetini taşımanın yolu da buradan geçiyor. Milletimizin bu beklentisini karşılamanın tam zamanıdır.

12 Eylül referandumundan çıkan güçlü irade ve 12 Haziran seçimlerinde Türk siyasi tarihinde eşi görülmemiş bir kararlılıkla milletimiz 'Türkiye artık İleri Demokrasiye geçsin' diyor, 'bizi oyalamayın' diyor, 'bunun adımını atın' diyor. Bu mesajı bize veriyor. 'Bu mesaj, tartışılmazdır. Bunun üzerine AK Parti olarak biz herhangi bir önyargı, önkabul, böyle bir şey getiremeyiz. Evet, artık milletimiz her türlü vesayetten arınmış bir demokrasi ile yönetimi elinde tutmak istiyor. Egemenlik hakkını milletimiz bir daha kimseye vermek istemiyor. Temel hak ve özgürlükler alanının tamamında söz hakkı sadece milletin olsun istiyor. Devlet, hiçbir surette milletten esirgenmemelidir. Sadece Türkiye'ye ayak bağı olan eski statükoyu değiştirmek yetmez. Yeni perspektifimizin yeni bir statüko inşa etmek olmadığını da işin başında ilan ediyoruz."

Çamur yine kendi duvarlarına yapışacak

Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin bugün geldiği konumunun Almanya'da, Güney Afrika'da, Endonezya'da, Amerika'da, Avustralya'da, Brezilya'da yaşayanlar tarafından bilindiğini, ama ''bu ülkedeki bazı köhne zihniyetlerin bu gerçeği göremediğini'' ifade etti.

Erdoğan, şunları kaydetti:

''Ama bakınız, Türkiye büyüdükçe, onlar küçülüyor. Ülkemizin itibarı yükseldikçe, onların başı yere düşüyor. Halkın umudu büyüdükçe, onlar bunalıma giriyor. Küçük düşünüyor, milletimizle aralarındaki duvarı aşamıyorlar. Asabileşiyor, zaman zaman saldırgan hale geliyorlar. Bakınız, açık söylüyorum: Bu ülkenin altına senelerce korku tünelleri kazan köstebek zihniyetlere avukatlık yapanlar, dosya işportacılığı yaparak siyasi ikballerini teminat altına alamayacaklarının farkında olsunlar. Allah'a şükür ki, attıkları taş her defasında kendi başlarına düşüyor, yine düşecek. Kendi üstlerini, başlarını temizlemeden sağa sola attıkları çamur yine kendi duvarlarına yapışacak.''

Muhalefet yine kara propaganda peşinde

Başbakan Erdoğan Kılıçdaroğlu'nun Beşir Atalay hakkındaki suçlamalarını şöyle yorumladı:

"Bizim anamuhalefet, partimizin hallerini gördükçe çılgına dönüyor, ben de onların haline acıyorum. Zaman zaman böyle muhalefete can feda diye düşündüğüm de oluyor ama daha çok üzülüyorum.

Son günlerde bizim muhalefet yine kara propaganda peşinde. İsim vermeyeceğim, ama siz zaten 'robot resmini' tanıyacaksınız. Biri çıkmış siyasetin kirlendiğinden söz ediyor. İnsan biraz haya eder. Biraz diyorum, zira o kadarı da yeter. Biraz haya eden insan bütün Türkiye'nin duyduğu, kendi partisinin belediye başkanının ifadesiyle, ses kasetlerini hep beraber dinledik. 'Yamyamları doyuramıyorum' diyen kendi belediye başkanının itirafını da duyar da ses verir.

Kaç defa içi boş dosyaları havada salladın

Hani, senaristin biri sana 'hafiye' rolünü oynarsan baş aktör olursun dedi de sen bu rolü çok benimsedin ya... Daha evvel kaç defa karanlıkta ıslık çaldın, kaç defa içi boş dosyaları havada salladın? Şimdi kalktın, Sayın Atalay için salladığın dosyayı daha evvel benim Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı için de salladın, Sayın Yazıcı için de sallamıştın. Saçma sapan bir elektronik mailden hareketle 'istifa, istifa' diye meydan meydan dolaşmıştın. Gerçek ortaya çıktığı zaman ise ne oldu? Ne 'Bir köstebek beni aldattı' dedin ne de özür diledin. Hiçbirini yapmadın. Defalarca mahcup olduğun bu yöntemden artık vazgeç. Ya vazgeç ya da kılavuzunu değiştir. Yanlış kılavuzlar seçiyorsun."

Borsa günü yükselişle tamamladı Narin Güran'ın babasından vatandaşlara çağrı: Lütfen ... Sevil Üstekin hayatını kaybetti İşte İstanbul'daki barajların doluluk oranı Türkiye'deki siyasi parti sayısı belli oldu