Kayseri'de ne oldu? Kayseri olayı nedir, Kayseri ve Suriye'de neler yaşandı? Açıklamalar peş peşe...

Kayseri olaylarındaki son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde Suriyeli bir göçmenin 7 yaşındaki bir çocuğu taciz ettiği haberi ortalığı karıştırdı. Gözaltına alınan Suriyeli şüpheli tutuklandı. Kayseri'yi Suriye'nin kuzeyinde yaşanan olaylar izledi. Peki, Kayseri'de ne oldu? Kayseri ve Suriye'de neler yaşandı? İşte Kayseri ve Suriye olaylarında yaşananlar...

Abone ol

Kayseri’de Suriye uyruklu olduğu açıklanan bir kişi, küçük yaştaki bir kız çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla tutuklandı. Haberin duyulması sonrası, sokağa inen kalabalık gruplar belli noktalarda toplandı. Kayseri Valiliği tarafından, Danişmentgazi Mahallesi'ndeki cinsel istismar olayıyla ilgili Suriye uyruklu bir kişinin gözaltına, çocuğun ise koruma altına alındığını açıklandı. İstismar iddiasının ardından kentte yaşanan olaylarda 14 emniyet mensubu ve 1 itfaiye eri yaralandı, cinsel istismar iddiası ve sonrasında yaşanan olaylara ilişkin yayın yasağı getirildi. 

Kentte yaşanan gerginlik, dün akşam saatlerinde yeniden başladı. Melikgazi ilçesindeki Danışmentgazi, Osmanlı, Selçuklu ve Hürriyet Mahallesi ile Kocasinan ilçesindeki Argıncık, Sahabiye ve Fevziçakmak mahallelerinde sokağa çıkan vatandaşlar, Suriye uyrukluların iş yeri ile araçlarını ateşe verdi. Polis, vatandaşlara TOMA ve biber gazı ile müdahale etti. Olayla ilgili çok sayıda kişi gözaltına alındı. Polisin müdahalesi ile olaylar sonlandırıldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kayseri'deki gerginlik sonrası düzenlenen provokatif eylemlerde yer alan 474 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Yerlikaya, bunların 285'inin çeşitli suçlardan adli kaydı olduğunu söyledi.

Suriye olayı nedir?

Peki, Suriye olayları nedir? Suriye olaylarının sebebi ne?

Kayseri'de yaşanan çocuğa istismar olayına gelen tepkiler sürürken bu kez de Suriye'nin kuzeyinde gerginlikler baş gösterdi. Bazı kişiler tarafından Türk bayrağına ve TIR'larına yönelik saldırılar gerçekleştirildi. 

Suriye Geçici Hükümeti Başkanı Abdurrahman Mustafa, "Türkiye'ye verilen zarar bize verilmiş zarardır. Ortada bir provokasyon var. Suriye'deki olayları Türkiye'ye, Türkiye'deki olayları Suriye'ye taşımak olmaz. Suriye'de olanların hesabını biz göreceğiz. Türkiye'de kanuna karşı gelen eylemlerin hesabını Türkiye Cumhuriyeti Devleti zaten görüyor. Münferit olayları toplumsal hadiseye çevirirsek bundan ancak düşmanlarımız çıkar sağlar" diye konuştu. 

Dışişleri Bakanlığı, Suriye'nin kuzeyinde yaşanan olaylara ilişkin ise "Zanlısı hakkında devletimizin adli süreçleri işlettiği bir suçun ardından Kayseri'de yaşanan üzücü hadiselerin, sınırlarımızın ötesinde de birtakım provokasyonlara malzeme edilmesi yanlıştır" açıklamasında bulundu.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Artan gerilimler dikkatle izlenmektedir

Son açıklama ise Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'den geldi. Güler, Suriye'nin kuzeyinde yaşananlarla ilgili konuştu. TSK komuta kademesinin, bakan yardımcılarının ve birlik komutanlarının katıldığı video telekonferans toplantısında konuşan Bakan Güler, “Suriyeli sığınmacılar konusunda son dönemde oluşturulmaya çalışılan olumsuz algı ve artan gerilimler dikkatle izlenmektedir” dedi.

Bakan Güler, "Türkiye’ye karşı faaliyet gösteren bazı unsurların kamu düzenini bozma girişimleri devletimizin tüm birimleriyle gösterdiği özverili çaba sayesinde başarısız kılınacaktır” diye konuştu.

Türkiye-Hollanda çeyrek final maçının hakemi belli oldu Zamlı emekli maaşı ve farkları bu ay yatar mı? İşte ödeme günleri... İstanbul'da içme suyu fiyatlarına zam! AB'den Çinli elektrikli araçlara yüzde 38 ek vergi! Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'nin ilk 4 maddesi kabul edildi