Kayıp Narin Güran olayında son gelişme: Tüm aile üyeleri için talimat (Narin Güran bulundu mu?)

Türkiye, Diyarbakır'da 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'la ilgili gelişmeleri takip ediyor. "Narin bulundu mu?" sorusunun cevabı aranırken olayla ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan Narin'in ağabeyi, kolundaki diş izlerinin incelenmesi sonrası serbest bırakıldı. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı bütün aile üyelerini çapraz sorguya aldı.

Abone ol

Diyarbakır'ın Kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta 15.00 sıralarında Narin Güran'dan haber alamayan ailesinin yetkililere bildirmesi üzerine bölgede, İl Jandarma Komutanlığı, AFAD, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Dicle Üniversitesi, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerden itfaiye ekiplerince başlatılan arama çalışmaları sürüyor. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma gizlilik içeresinde devam ederken, mahkeme tarafından yayın yasağı getirildi.

Yeniden ifade alınması için talimat

Sabah'ın haberine göre, kayı Narin Güran soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı, anne Yüksel ve baba Arif Güran'ın da aralarında olduğu tüm aile fertleri ile amcalar ve kuzenleri yeniden ifadeye alınması için kolluk kuvvetlerine talimat verdi.

Savcılığın talimatı üzerine jandarma harekete geçti. Jandarma ifadelerini almak üzereler gözaltına aldığı Narin'in tüm aile fertlerini çapraz sorguya alarak, küçük kıza yönelik bir ipucuna ulaşmaya çalışıyor.

Isırık izleri Narin Güran'a mı ait?

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan kayıp kızın ağabeyi E.G'nin (18), kolundaki ısırık izinin Narin Güran'a ait olup olmadığının tespiti için gönderildiği İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemleri tamamlanmıştı. Raporda, ısırık izlerinin kime ait olduğu tespit edilemedi. Gözaltı süresi uzatılan ağabey ise serbest bırakıldı.

Kayıp Narin Güran'ın amcası gözaltında 33 katlı binada yangın! Mahsur kalanlar var KDK'dan engelli otobüs kartları için karar CHP'de tüzük değişikliği hazırlığı: Kurultayın gündemi belli oldu İstanbul'da hastaneye silahlı saldırı: Yaralılar var