Kavga çığırtkanlığından uzak durmalı

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Hrant Dink davasına ilişkin Yargıtay'daki temyiz aşamasının sonuçlanmasının beklenmesini, herkesin beyanlarda sorumlu davranması geriktiğini söyledi.

Abone ol
ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hrant Dink cinayeti davasında verilen kararla ilgili, "Bundan sonra, Özel Yetkili Mahkeme'nin verdiği söz konusu kararın, Yargıtay'daki temyiz aşamasının sonuçlanmasına kadar herkes dikkatli olmalı, beyanlarında sorumlu davranmalı ve kavga çığırtkanlığı yapmaktan uzak durmalıdır" dedi.
Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in vahşi bir cinayete kurban gitmesinin üzerinden beş yıl geçtiğini, kökeni, kimliği ve kişiliği ne olursa olsun, bir insanın elinden yaşama hakkını almanın vicdanla ve manevi değerlerle bağdaşır hiçbir tarafının olmadığını ifade etti. Bahçeli, bu yüzden Ermeni asıllı bir Türk vatandaşının katledilmesini Türk milletinin asla tasvip etmediğini ve kabullenmediğini belirterek, şöyle devam etti:
"Buradan anlaşılacağı üzere, ilgili mahkeme işlenmiş suça karşılık olarak meri mevzuatta tanımlanan en ağır cezayı vermiş bulunmaktadır. Ne var ki, verilen karar birçok çevrede görüş ayrılıklarına yol açmış; farklı yorum ve itirazlara neden olmuştur. Bilhassa, cinayetin işlenmesinde örgüt izine rastlanmadığına dair hukuki tespit eleştirilmiş ve bu durum şaibeli bulunmuştur. Bitmemiş yargısal süreçle ilgili erken ve aceleyle yapılan temelsiz değerlendirmeler öncelikle adalet anlayışındaki şüpheleri yoğunlaştıracak ve bu haliyle de hiçbir faydası olmayacaktır. Nitekim fırsattan istifade eden 'Hepimiz Ermeniyiz' diyen güruhun, meseleyi kaşıyarak konuyu farklı mecralara çekmeye çalışması yeni bir çekişmenin ve kutuplaşmanın habercisi niteliğindedir. Kaldı ki, son beş yıldır konu her yönüyle istismar edilmiş ve sürekli ülke gündeminde tutulmuştur.
Mezkur cinayet davasında, zorlama örgüt arayışında ve imalinde olanların, başka hukuki konularda seslerini dahi çıkarmamaları ve hatta alkış tutmaları düştükleri çelişkinin ve girdikleri açmazın suç halinden başka bir anlama gelmeyecektir.Bundan sonra, Özel Yetkili Mahkeme'nin verdiği söz konusu kararın, Yargıtay'daki temyiz aşamasının sonuçlanmasına kadar herkes dikkatli olmalı, beyanlarında sorumlu davranmalı ve kavga çığırtkanlığı yapmaktan uzak durmalıdır."
ABD'de imalat sanayi PMI beklentilerin altında kaldı Bakan Güler'den Yunan Bakan'a F-35 yanıtı Prof. Dr. Naci Görür 5 yeri işaret etti: 'Büyük deprem olabilir' Mavi ekran krizinin maliyeti belli oldu Reuters: Ali Yeşildağ'ın iadesi onaylandı