Katar'dan İspanya'ya 300 milyon euro yatırım

Katar, enerji ve teknoloji sektörlerindeki bazı İspanyol firmalarına 300 milyon euroluk yatırım yapacak.

Abone ol

MADRİD - Katar Başbakanı Şeyh Hamid bin Casim bin Cabir El Tani, İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero'nun ülkelerine yaptığı resmi ziyaret vesilesiyle Katar Yatırım İdaresinin (QIA) İspanya'ya 300 milyon euroluk yatırım yapacağını açıkladı.

İspanyol haber ajanslarının verdiği bilgilerde, Katar'da bugün Zapatero ile birlikte ortak basın toplantısı düzenleyen El Tani, herhangi bir detay vermeden, enerji ve teknoloji sektörlerindeki bazı İspanyol firmalarına 300 milyon euroluk yatırım yapılacağını duyurdu.

Katar'ın yatırımını "iyi bir haber" olarak değerlendiren Zapatero ise "Ekonomik kalkınmayı sağlamak için reformlar yapıyoruz ve Katar yatırımı buna güvenin bir sertifikası" dedi.

Katar'dan sonra Birleşik Arap Emirlikleri'ne geçecek olan Zapatero'nun, salı akşamı İspanya'ya dönmesi ve çarşamba günü ise Tunus'a gitmesi öngörülüyor. Zapatero, Tunus Başbakanı Muhammed Gannuşi'nin istifasına rağmen bu ülkeye yapacağı ziyareti iptal etmediğini kaydetti.

  

Tesla'nın karı ikinci çeyrekte yüzde 45 azaldı Eylem Tok yeniden hakim karşısına çıkacak Alphabet'in geliri ve karı ikinci çeyrekte arttı İzmir açıklarında 196 düzensiz göçmen yakalandı RMS Capital'den 3 projeye 600 milyon dolar yatırım