Kaş açıklarındaki depremlerin ardından Prof. Dr. Naci Görür'den ilk açıklama: Faylara dikkat çekti

Son dakika deprem... Antalya Kaş açıklarındaki 4.1 ve 4.2 büyüklüğündeki depremlerin ardından Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Naci Görür, bölgedeki fay hatlarına ilişkin bilgi verirken "Helen-Kıbrıs yayında çok deprem oluyor" ifadelerini kullandı.

Abone ol

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Akdeniz'de 4,1 ve 4,2 büyüklüğünde peş peşe depremlerin meydana geldiğini duyurdu. Antayla Kaş açıklarındaki depremlerin ardından Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Görür, fay hatlarını işaret ederek "Helen-Kıbrıs yayında çok deprem oluyor" ifadelerini kullandı. 

Görür'ün açıklaması şöyle:

"Sanırım depremler Helen-Kıbrıs yayında ve Plini-Strabo hendeği üzerinde. Bu transform fay karaya doğru Fethiye-Burdur zonu ile devam ediyor. Helen-Kıbrıs yayında çok deprem oluyor."

Brent petrol fiyatları yükselişte Erdoğan'dan atama ve görevden alma kararları Üreticiye 8 milyon 540 bin 13 liralık tarımsal destek Şile'deki bazı alanlar orman sınırları dışına çıkartıldı e-Ticaretteki iade masraflarının tüketiciye yansıtılması ertelendi