Karbon nötr konaklama dönemi başlıyor

Divan Grubu, "Sadece En İyi" ilkesiyle misafirleri­ne hizmet sunma hedefini, çev­reye ve topluma fayda sağlama vizyonuyla birleştiriyor. "Ge­lecek İçin Divan’dayız" motto­suyla yola çıkan grup, karbon nötr konaklama projesini Di­van İstanbul, Divan Bodrum, Divan Çukurhan, Divan Anka­ra, Divan İstanbul City ve Divan Bursa otellerinde başlattı.

Dünya Gazetesi | Abone ol

Koç Holding liderliğinde yürütü­len karbon dönüşüm programı kapsamında, Divan otellerinde konaklayan misafirlerin emis­yonları ücretsiz olarak ofsetle­necek. Misafirler, karbon ofset­leme sürecinin hangi projeler aracılığıyla sağlandığını ve çev­resel faydalarını karbon ofset sertifikası ile belgelendirebile­cek. Bu projeye katılan misafir­ler, sosyal ve çevresel sorumlu­luk bilincinin artmasına önemli ölçüde destek verecek.

Sürdürülebilir gelecek amaçlanıyor

Divan Grubu Genel Müdürü Murat Tomruk, sürdürülebilir bir geleceğe olan bağlılıkları­nı ve "Sadece En İyi" ilkesini işlerinin her alanına entegre ettiklerini vurguladı. Tomruk, "Misafirlerimizi karbon nötr bir geleceğe doğru ilerleme hedefimize ortak etmek isti­yoruz" dedi. Grup, iş süreçle­rini çevresel etkileri minimi­ze edecek şekilde tasarlıyor ve kaynakları verimli kullanma­yı hedefliyor. Karbon nötr ko­naklama ve etkinlik stratejile­ri, sürdürülebilirlik vizyonu­nun merkezinde yer alıyor.

Divan Grubu Oteller ve Ziya­fet Birimleri Genel Müdür Yar­dımcısı Emre Altunal ise, 2020 yılı baz alınarak, 2030 yılına ka­dar operasyonlardan kaynakla­nan emisyonları yüzde 20 ora­nında azaltmayı ve 2050 yılı itibarıyla tüm operasyonlarda karbon nötr olmayı hedefledik­lerini belirtti. Misafirlerine ve çalışanlarına karbon dengele­me hakkında bilgilendirme ya­parak farkındalık oluşturmayı önemli bulduklarını ifade etti.

Proje, iklim teknolojileri şirke­ti Climateware ile geliştirildi. Climateware CEO’su İlker Tu­ran, Divan için özel olarak ge­liştirdikleri hesaplama API'le­ri ile konaklamalar ve etkinlik­ler için doğru emisyon verileri sunarak gerçek zamanlı karbon dengelemesi yapılmasına ola­nak sağladıklarını belirtti. Bu sayede Divan, misafirlerine so­mut bir çevre dostu deneyimi sunuyor ve onları bu anlamlı değişimde aktif katılımcılar ha­line getiriyor.

2050 yılına kadar karbon nötr olma hedefi

Divan Grubu, 2050 yılına ka­dar karbon nötr olmayı hedefli­yor. Bu kapsamda, yenilenebilir enerji yatırımlarına öncelik ve­riyor ve 2023 yılında 10 MWe'lik kapasite ile GES kurulumu baş­vurusu yaptı. Grup, 2030 yılı­na kadar tüm operasyonların­da döngüsel ekonomi ilkelerine tam uyum sağlamayı ve "Azalt, Yeniden Kullan, Geri Dönüştür" prensiplerini şirket kültürünün ayrılmaz bir parçası haline ge­tirmeyi amaçlıyor.

Arçelik ile kahve atıklarını biyokompozit malzeme olarak kullanmayı he­defleyen Telve Duo projesi gibi projelerle çevresel sorumlulu­ğunu sürdürüyor. Divan Grubu, oda başına su tüketimini yüzde 2 oranında azaltarak su kaynak­larının korunmasına yönelik ta­ahhüdünü somut adımlarla ger­çekleştirmeye çalışıyor.

Zamlı emekli maaşları ne zaman hesaplara yatacak? Dul ve yetim maaşı temmuz zammı belli oldu Yeni bedelli askerlik ücreti netleşti Engellilere 'otomobilde ÖTV muafiyeti'nde resmi açıklama Üretici fiyatlarında artış hızı geriledi