Kararı şiddetle kınıyoruz

Başbakan Erdoğan, 'Ermeni teklifi'nin kabulünün ardından Türkiye'nin Fransa'ya karşı aldığı yaptırım kararlarını açıkladı. Paris Büyükelçisi Burcuoğlu da yarın ilk uçakla Ankara'ya dönecek.

Abone ol

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fransa parlamentosunda 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının inkarını suç sayan düzenlemenin kabul edilmesini ''çok büyük bir talihsizlik olarak'' değerlendirdi. Öte yandan Paris Büyükelçisi Burcuoğlu da yaptığı açıklamada yarın ilk uçakla Ankara'ya döneceğini bildirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç ile baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından Başbakanlık Merkez Bina'da ortak basın toplantısı düzenledi.

İkili askeri faaliyetler ve ortak tatbikatlar iptal

Fransa'nın kararının ardından bu ülkeye karşı alınan tedbirleri açıklayan Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

- Fransa ile ilişkileri gözden geçireceğiz, bundan sonraki duruma göre tedbirlerimizi hayata geçireceğiz. Şuan iştiraler için Paris Büyükelçimizi Ankaraya çağırıyoruz

- Şu andan itibaren ikili düzeyde gerçekleştirilmesi ön görülen, siyasi, askeri faaliyetlerle, seminer kurs gibi faaliyetleri iptal ediyoruz.

- AB çerçevesindeki, eşleştirme projelerinde Fransa’yla artık işbirliğine gitmeyeceğiz.

- Fransa’yla her türlü siyasi istişareyi durduruyoruz. İkili askeri faaliyetler ve ortak tatbikatları şu andan itibaren iptal ediyoruz. Askeri uçuşlar için yıllık verilen toplam izinleri iptal ediyor, her uçuş için ayrı izin uygulamasına izin veriyoruz.

- Askeri gemilerin liman ziyaretleri için izin başvurularını bugünden itibaren reddediyoruz.

-2012 yılı Ocak ayında iki ülke ekonomi bakanlarının, eş başkanlığında yapılması planlanan Türkiye-Fransa Ekonomik Proje toplantısına katılmıyoruz.

- Bunlar aldığımız tedbirlerin ilk aşaması, Fransa'nın tutumuna göre yeni tedbirler gündeme gelecek ve bunları uygulamaktan kaçınmayacağız.

Haluk Bayraktar: vergi rekoru TB2 ve AKINCI'nın eseri Narin Güran kaybında sıcak gelişme! 1 kişi gözaltına alındı MİT'ten Irak'ta nokta operasyon: Gülistan Tetik etkisiz hale getirildi Elektronik İlan Doğrulama Sistemi 15 Eylül'de hayata geçiyor SASA Polyester'den hisse geri alım adımı