Kar yağışı yolları kapattı

Yoğun kar yağışı birçok karayolunun kapanmasına neden olurken, araçlar karda mahsur kaldı.

Abone ol
İSTANBUL - Yurdun büyük bir kısmını etkisi altına alan kar yağışı dün gece de devam etti. Yoğun kar yağışı nedeniyle yollar kapandı, araçlar yolda kaldı, bazı il ve ilçelerde okullar tatil edildi.
Aksaray'da yoğun kar yağışı nedeniyle merkez, merkeze bağlı köy ve beldelerde eğitime bir gün ara verildi. Kentte etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle merkez, merkeze bağlı köy ve beldelerde eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.
Manisa-İzmir karayolu 2 saat kapalı kaldı
Manisa'daki yoğun kar yağışı nedeniyle özellikle Sabuncubeli mevkisinde, İzmir'e geliş yönünde yolda kalan araçlar, trafik ekiplerinin çalışması sonunda kurtarıldı.
Araçların yoldan çekilmesi üzerine, yaklaşık 2 saat trafiğe kapatılan Manisa'dan İzmir'e geliş istikameti yeniden ulaşıma açıldı.
Zabıta mahsur kalanlar için nöbet tuttu
Balıkesir'in Edremit ilçesini Çanakkale'nin Yenice ilçesine bağlayan karayolu yoğun kar yağışı nedeniyle trafiğe kapandı. Kazdağları'ndan geçen ve 6. kilometresinden itibaren ulaşıma kapanan Edremit-Yenice karayolu, Balıkesir ve Çanakkale'den gelen Karayolları ekiplerinin çalışması sonucu, sabah saatlerinde kontrollü olarak trafiğe açıldı.
Bu arada, gece boyunca, araçların zincirsiz trafiğe çıkmalarına izin verilmezken, jandarma ve Edremit Belediyesi ekipleri de muhtemel mahsur kalma olaylarına karşı arazi donanımlı araçları ile bölgede bekletildi.
Deprem bölgesinde kar
Van'da akşam saatlerinden beri etkili olmaya başlayan kar yağışının 3 gün boyunca belli aralıklarla devam edeceği bildirildi.
Hafta başından itibaren yurtta etkili olan kar, akşam saatlerinde deprem bölgesi Van' ulaştı. Hava sıcaklığının 0 derece olduğu kent merkezinde bulunan 75. Yıl çadır kentinde kalan vatandaşlar dışarı çıkarak kar topu oynamanın keyfini çıkardı.
Çadırının önündeki karı temizleyen depremzede Recep Kaya, önceki yıllara göre Van'da bu yıl karın az yağdığını ifade ederek, "Bu zor günlerimizde bu da Allah'ın bir nimetidir. Kış memleketi elbette kar yağacak. Allah'a çok şükür hava çok da soğuk değil" dedi.
Kar yağışı 3 gün boyunca aralıklarla devam edecek
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün internet sitesinden alınan verilere göre, akşam saatlerinde Van'da başlayan kar yağışı 3 gün boyunca belli aralıklarla devam edecek. Hava sıcaklığında ise büyük bir düşüş beklenmiyor.
İl merkezinde hava sıcaklığı en düşük eksi 3, gündüz ise 3 derece olacağı belirtilerek, yüksek kesimlerde gece saatlerinde yaşanabilecek don olaylarına ve buzlanmaya karşı uyarı yapıldı.
Öte yandan kent merkezinde başlayan kar yağışıyla Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri yol temizleme ve buzlanmaya karşı ise tuzlama çalışmalarına başladığı bildirildi.
kar
EURO 2024 Çeyrek Final TRT 1 frekans ayarı nasıl yapılır? Biraya zam geldi: İşte güncel fiyatlar... Scholz'den Erdoğan açıklaması: 'EURO 2024 ziyaretini heyecanla bekliyoruz' Büyükekşi, Merih Demiral'a cezayı 'orantısız' buldu İşte Ali Koç'un savcılık ifadesi!