İzmir'de 13 kişiye daha tutuklama kararı

İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik operasyon kapsamında daha önce serbest bırakılan, ancak savcılığın itirazı sonucu haklarında yakalama kararı çıkartılan 13 kişiden 10'u tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Abone ol
İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan ve çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakılan, ancak cumhuriyet savcılığının yaptığı itiraz sonucu haklarında yakalama kararı alınan 13 kişiden 10'u tutuklanarak cezaevine gönderildi.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 22 Kasım Salı günü düzenlenen operasyonun ardından mahkemece serbest bırakılan, ancak cumhuriyet savcılığının yaptığı itiraz sonucu haklarında tutuklama kararı çıkartılan 13 kişiden 7'si gözaltına alınarak, İzmir Adliyesi'nde yeniden mahkemeye çıkarıldı.
Nöbetçi mahkemede, haklarında verilen tutukluluk kararı, yüzlerine okunarak vicahiye çevrilen zanlılar, cezaevine gönderildi.
Haklarında tutuklama kararı verilen 3 kişinin de İstanbul'da gözaltına alınarak tutuklandığı bildirildi.  
Öte yandan haklarında tutuklama kararı verilen diğer 3 kişinin ise halen aranmasına devam edildiği kaydedildi.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, 22 Kasım Salı günü gerçekleştirilen operasyonda, 42 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 39'u savcılık tarafından tutuklanma talebiyle mahkemeye gönderilmiş, 11'i tutuklanmıştı.
Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcılığı, 26 kişinin serbest bırakılması kararına bir üst mahkemeye itirazda bulunmuş ve 13 kişi hakkında tutuklama kararı verilmişti. Bu kişilerden belediye bürokratları H.K, S.S, Z.G, I.Ç, T.A ve T.E polis tarafından gözaltına alınarak adliyeye getirilmiş, bir diğer belediye bürokratı E.B ise adliyeye gelerek teslim olmuştu. Aynı soruşturmada tutukluluk kararı verilen özel şirket yetkilisi üç kişi ise İstanbul'da gözaltına alınmıştı.
E-5'te 10 araç birbirine girdi! Çok sayıda yaralı var Yalçın Sönmez hayatını kaybetti Dolar/TL'den günün ilk rakamları Ali Yerlikaya paylaştı: Tefeci çetesi çökertildi, 27 şüpheli tutuklandı İzmir açıklarında 196 düzensiz göçmen yakalandı