İzmir üzerinde oyunlar oynanıyor

CHP lideri Kılıçdaroğlu, İzmir Belediyesi'ne düzenlenen operasyonları baskı olarak değerlendirdi.

Abone ol

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik operasyona ilişkin, "Şunun altını özenle çiziyorum; eğer temiz belediye aranacak ve örnek gösterilecekse o, İzmir anakent belediyesidir" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu, konuşmasında İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik operasyona ilişkin,"Baskıyla İzmir'i nasıl ele geçirebiliriz? Baskı kurarak İzmir'i nasıl alabiliriz?" anlayışı içinde olunduğunu savundu.

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

"İzmir Belediyesi üzerindeki rakamları, baskıları veriyorum. Şu anda 52 vergi müfettişi İzmir Büyükşehirin hesaplarını denetliyor. Beş Sayıştay denetçisi, iki Mülkiye müfettişi, 20'ye yakın bilirkişi İzmir'e karabasan gibi çökmüş. Hesap vermekten korkmayız, onurlu görev sayarız ama baskıya, yandaşlığa asla izin vermeyiz. İzmir üzerinde oyunlar oynanıyor. Her İzmir'linin bunu bilmesini isterim. Baskı uyguluyorlar belediyeye. Bilin ki sizin seçtiğiniz belediyeye baskı uyguluyorlar.

Bilgi istiyorsanız her türlü bilgi verilir, hesap istiyorsanız bütün hesaplar açık. Sabahın altısında yöneticilere baskı yapacaksınız ama birilerinin yakını olan da polise gidip, polisin refakatinde sağlık raporunu değil, kendisi gidip sağlık raporunu emniyete götürüyor. Bu çifte standart, bu anlayış nedir? Bu çağdışı kafa hangi anlayıştadır. O nedenle moralimizi bozmayacağız. baskılar daha gelecek her baskı bizi biraz daha fazla bileyecektir. Her baskıya biraz daha fazla direneceğiz. toplum direnecek baskılara."

Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesine ilişkin gelişmelerin yakından takip edildiğini bir genel başkan Yardımcısı ile İzmir milletvekillerinin kente gittiğini de söyledi.

Dersimliden de sana ekmek yok

 Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın "Dersim" ile ilgili sözlerine de yanıt verdi. "Sayın Başbakan Dersim’i sömürü aracı yapma, eğer dediklerinde samimiysen, her türlü imkan, her türlü yetki senin elinde, Başbakansın, ne gerekiyorsa yap, hesap mı soracaksın, sormazsan namertsin" diye seslenen CHP Genel Başkanı, "Kısacası kendi kişisel tarihinden utanç duyan bir Başbakan dönüp CHP’ye tarihinle yüzleş diyor. Yüzleştik. Şanımız şerefimiz arttı. Dersim’den de Dersimliden de sana ekmek yok. Başka kapıya Sayın Başbakan, başka kapıya" dedi.

İsrail'den Beyrut'a yeni hava saldırısı MÜSİAD'dan 4,5 trilyon dolarlık büyüme modeli Kalyon, BAE’li ortağıyla 5 yılda 5 milyar dolar yatırım yapacak "İsrafı önlemek için radikal bir değişim gerekli" Fenerbahçe - Beşiktaş Süper Kupa maçı ertelendi