İYİ Parti, Instagram için hareket geçti: Erişim engelinin kaldırılması için dava

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından Instagram'a erişim engeli getirilmesinin yankısı sürüyor. İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu erişim engelinin kaldırılması için harekete geçti. İYİ Parti lideri, kararın Anayasa'ya aykırı olduğunu belirterek yürütmenin durdurulmasını istedi.

AA | Abone ol

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu yazılı açıklamada, davanın sadece basit bir idari işlemin iptali talebini içermediğini hukuk devletinin, demokratik düzenin ve insan hakları rejiminin korunmasını amaçladığını ifade etti.

Engelleme kararının gerekçesinin belirtilmediğini, kamu düzeni ile milli güvenliğin korunması için bu kararın alındığının söylendiğini ifade eden Dervişoğlu, "Fakat gün içerisinde kararın katalog suçlarla ilgili olduğu belirtildi. Bu da gerçekte erişim engellemesinin başka bir maksat ve gaye ile yapıldığını göstermektedir. Bu maksat da bir kişinin keyfiliğinden başka bir şey değildir." değerlendirmesinde bulundu.

Dava dilekçesinde alınan kararın açık bir biçimde sansür anlamına geldiği, başta Anayasa'ya aykırı olduğu, telafisi güç ve imkansız zararlara sebebiyet vereceği için yürütmenin durdurulması talep edildi.

İmamoğlu'ndan İsrailli bakana sert yanıt! AYM'nin web sitesi 'açıldı' THY, İran seferlerini erteledi İYİ Parti, Instagram için hareket geçti Adana'da yangına müdahale eden helikopter düştü