İtalyan Kalkınma Bakanı istifa etti

Ev satın alma işleminde usulsüzlük ve rüşvetle suçlanan bakan, ifade verecek

Abone ol

ROMA - İtalya Ekonomik Kalkınma Bakanı Claudio Scajola, Roma'da ev satın alma işleminde usulsüzlük ve rüşvet olduğu şeklinde gündeme getirilen iddialar sonunda istifa etme yolunu seçti.

Scajola, öğle saatlerinde bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında görevi bıraktığını açıklayarak, "Kendimi savunmak için istifa ediyorum. Her gün gazetecilerin birbiriyle çelişen yeni senaryolarıyla yıpratılmaktayım. Son on gündür bana büyük acı veren olaylar yaşanmıştır. Hakkımda soruşturma olmamasına rağmen, basının hedef tahtası haline geldim. Ne dediklerini anlayabilmek için gece gündüz basındaki haberleri izlemek durumunda kaldım" dedi.

Scajola, "Bu koşullarda iki yıldır sürdürmekte olduğum bakanlık görevime devam edemem. İki yıldır görevimi en iyi biçimde yapmak için çaba harcadığıma sizler de tanıksınız" diye konuştu.

Hakkında henüz resmen açılmış bir soruşturma bulunmadığına dikkati çeken Scajola, iddialarla ilgili olarak 14 Mayıs'ta Perugia'ya giderek yargıya ifade vereceğini de kaydetti.

Scajola hakkındaki iddialar, 2009'da L'Aquila'da düzenlenmiş G-8 zirvesine hazırlık ihalelerinde usulsüzlük iddialarını soruşturan Perugia Mahkemesi'ne kimi zanlılar tarafından verilen ifadeler üzerine gündeme gelmişti. Zanlı ve tanıklar, Scajola'nın 2004'te Roma'nın tarihi merkezinde resmi kayıtlara göre 610 bin euroya satın aldığı evle ilgili, el altından 900 bin euroluk ayrı bir ödeme yapıldığını ileri sürmüşlerdi. Ev sahiplerine 900 bin euroluk bu ayrı ödemenin, Scajola adına müteahhit Diego Anemone tarafından 80 ayrı çekle yapılmış olduğu da iddia edilmişti. İddia evi satan Beatrice ve Barbara Papa kardeşler tarafından da doğrulanan bu iddia, Scajola tarafından ise inkar edilmişti.

Ulaştırma teklifi Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi İngiltere'deki sandık çıkış anketleri belli oldu Torbalı’da istihdam için 10 bin kişi aranıyor Yabancı 13 hafta sonra DİBS’te satışa geçti Akaryakıttaki ÖTV’nin sübvanse edilmesini bekliyoruz