İştirakler, İş Bankası'na yük değil

Ersin Özince, "Stratejik olmayan iştirakleri daima sadeleştirebiliriz, azaltabiliriz" dedi.

Abone ol

İSTANBUL - Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, iştiraklerin İş Bankası'na yük olmadığını belirterek, "Stratejik olmayan iştirakleri daima sadeleştirebiliriz, azaltabiliriz" dedi.

Active Academy'in düzenlediği Uluslararası Finans Zirvesi sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özince, iştiraklerle ilgili paylaşabilecekleri bir haber olmadığını bildirdi.

Özince, "Haberimiz, Rusya'daki bankayı tarafların anlaşması nedeniyle, şu anda Rus Güvenlik Kurulu, devlet güvenliği açısından değerlendirecek. Ondan sonra işlemi tamamlayacağız" diye konuştu. 

"Gecikirse durdurulabilir mi?" sorusuna "Hayır" karşılığını veren Özince, "Ocak'a kadar biter mi?" sorusu üzerine de, "Ayrıca bitmeyecek olursa başka alternatif bakarız" dedi.

İştirakleri daima azaltabiliriz

İştiraklerle ilgili bir soru üzerine de Özince, iştiraklerin İş Bankası'na yük olmadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Stratejik olmayan iştirakleri daima sadeleştirebiliriz, azaltabiliriz. Şişecam'ın derlenip toplanması devam ediyor. Birtakım devirlerle, şunlarla, bunlarla çapraz ilişkileri sadeleştiriyoruz.

Avea için zaten bir plan var. Biz orada azınlık ortağız. Şirket yönetimi, onun halka arzıyla ilgili bir planlama yaptığında tabii ki diğer ortaklarla birlikte bakacağız. Orada da uzun vadeli bir yatırımcı olduğumuzu her zaman söyledik. Önemlisi niye satalım? Bizim uluslararası kurallara uymakta da bir problemimiz yok. Ulusal, uluslararası rekabete uymakta da bir problemimiz yok. Bütün bunların İş Bankası'nın sırtında yük olduğunu düşünen bizim dışımızda kimseler var. O yüke rağmen biz en karlı bankalardan biriyiz."

İyi teklifler alırsanız her zaman çıkabilirsiniz

Ersin Özince, "Şu anda bir satış gündemde değil mi?" sorusuna, "Biz bir süredir daha ziyade alma niyetleri ifade ediyoruz" karşılığını verdi.

Özince, "Ama tabii ki stratejik olmayan şirketlerden, sektörlerden iyi teklifler alırsanız her zaman çıkabilirsiniz. Ticaretin kuralları... Alırsınız, satarsınız, kaybedersiniz..." diye konuştu.

Arap Türk Bankası'nda azınlık hisseleri olduğunu, yüzde 19 civarında hisseye sahip bulunduklarını hatırlatan Özince, TSKB'nin de yüzde 57 hisse ile kendileri için stratejik olduğunu vurguladı.

Tokat'ta 4 büyüklüğünde deprem İki dünya devi dört yıl sonra zarar açıkladı Şirketlerin gündeminde ilk madde alacakların kalitesi Kağıtta kapasite arttı, hurda açığı 3 milyon tona çıktı Prof. Dr. Naci Görür 5 yeri işaret etti: 'Büyük deprem olabilir'