İstanbul'da zemini kaya gibi sağlam ilçe! Deprem bilimci Naci Görür'den 'dinamit'li açıklama

Jeoloji mühendisi, deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul Çekmeköy’de katıldığı deprem konferasında ses getirecek açıklamalar yaptı. Prof. Dr. Görür, Çekmeköy’ün zemininin sağlamlığına dikkat çekerken “Dinamitle kırılacak kuvvete sahip” ifadesini kullandı. Naci Görür, olası İstanbul depreminde Çekmeköy'ün nasıl bir tabloyla karşı karşıya kalacağını da açıkladı.

Abone ol

Türkiye’yi deprem konusunda hemen her gün uyaran deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul’un Çekmeköy ilçesinde düzenlenen deprem konferansına katıldı.

Etkinlikte megakentin zeminini ve yapılaşmayı da değerlendiren Naci Görür, şehrin genç ilçelerinden Çekmeköy’ün zemininin sağlam olduğunu ve dinamitle kırılacak bir dirence sahip olduğunu vurguladı.

Çekmeköy'ün zemini sağlam mı?

İHA'nın haberine göre; Prof. Dr. Görür, Çekmeköy’ün zeminine ilişkin yaptığı değerlendirmede şöyle konuştu: 

* Çekmeköy jeolojisi paleozoik dediğimiz çok sağlam sert ve sağlam kayalardan oluşmuş. Yani sağlam çekiçle kıracağınız, kimi yerlerde dinamikle kıracağınız taşlardan oluşmuş durumda. Ordovisiyen, silüriyen, devoniyen gibi yaşlı kayalar burada var.

Büyük İstanbul depreminden nasıl etkilenir?

Olası İstanbul depreminde Çekmeköy’ün nasıl bir tabloyla karşılaşacağını da anlatan Naci Görür, “Çekmeköy’de binalar az hızla sarsılır. Bu demektir ki Çekmeköy’deki binalardan deprem sonrası insanların büyük bir kısmı sağ çıkabilir. Göçük olmaz, insanlar göçük altında kalıp ölmezler” ifadelerini kullandı.

AK Parti'ye katılan isimlere rozet takıldı Zemini kaya gibi sağlam! Naci Görür'den 'dinamit'li mesaj ABD'de mortgage faizleri gerilerken başvurular arttı Türkiye'de maymun çiçeği ve Covid-19 var mı? Ankara'da okul servis ücretlerine yüzde 40 zam