İstanbul'da sağanak etkili oluyor: Dikkatli ve tedbirli olunması istendi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarıları sonrası beklenen yağış İstanbul'un farklı ilçelerinde etkili oldu. Sağanak nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Yapılan açıklamalarda, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Haber Merkezi | Abone ol

Kentte sabah saatlerinde başlayan yağış, bazı bölgelerde gök gürültülü sağanak şeklinde etkisini artırdı.

Yağışın etkisiyle trafikte sürücüler yavaş ilerlerken, yağmurdan korunmak isteyen bazı yayalar iş yerleri önündeki tentelerin altına sığındı.

Toplu taşıma araçlarını kullanan birçok vatandaş duraklardan çıkamadı.

Avrupa Yakası'nda Beyoğlu, Beşiktaş, Bayrampaşa, Avcılar, Beylikdüzü, Büyükçekmece ve Esenyurt'ta etkili olan sağanak nedeniyle trafik yoğunluğu oluştu.

Anadolu Yakası'nda ise Üsküdar, Ümraniye ve Kadıköy'de sağanak etkili oluyor.

Denizlerde fırtına bekleniyor

MGM'nin sitesinden yapılan açıklamaya göre, Batı Akdeniz’de rüzgarın, yarın(Pazartesi) öğle saatlerinden sonra batı ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, gece saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Yine, Doğu Akdeniz’in batısında (Anamur-Silifke) rüzgarın, bugün (Pazar) öğle saatlerinden sonra batı ve güneybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, gece saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Tuzla'da polise silahlı saldırı MEB, eğitim-öğretim istatistiklerini açıkladı Borsa günü yüzde 1,27 düşüşle tamamladı İstanbul Boğazı'nda İki yük gemisi çarpıştı FIBA Kadınlar Süper Kupa Fenerbahçe Opet'in!