İstanbul'da hissedilen 4.1'lik deprem sonrası Prof. Dr. Naci Görür'den ilk açıklama

Marmara Denizi'nde dün akşam saatlerinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İstanbul ve çevre illerden hissedilen depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Söz konusu sarsıntının "Büyük depremin habercisi mi" olup olmadığı merak edilirken Görür, "Bu zonun 1912 Şarköy depreminde kırıldığını düşünüyoruz" dedi.

Abone ol

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, saat 22.26'da Marmara Denizi'nde, Balıkesir'e 9,70 kilometre uzakta deprem olduğunu duyurdu. Depremin derinliği  7,18 kilometre olarak ölçüldü. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 4.4 olarak açıkladı. İstanbul ve çevre illerden hissedilen deprem sonrası yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den ilk açıklama geldi.

Görür sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Tekirdağ-Güzelköy açıklarında 4,4’luk deprem oldu.Deprem Tekirdağ Fay Zonunda. Bu zonun 1912 Şarköy depreminde kırıldığını düşünüyoruz" dedi.

"Burada zaman zaman büyüklüğü 4,0’lere çıkan ve gaz çıkışlarına bağlı depremlerin olduğunu da biliyoruz" diyen Prof. Dr. Görür, "Bu açıdan çok endişe etmiyoruz" ifadelerini kullandı.

Marmara Denizi'ndeki deprem sonrası Prof. Dr. Şükrü Ersoy canlı yayında uyardı Timur Cihantimur'a cezaevinde saldırı: Yüzüne darbe aldı, dişleri kırıldı İstanbullular dikkat! Metro hattında seferler gecikmeli yapılacak Çin'de köprü çöktü, araçlar suya düştü: Çok sayıda ölü ve kayıp var Bakan Uraloğlu duyurdu: Çukurova Havalimanı'nın açılış tarihi belli oldu