İstanbul'da okullar tatil edildi

Yağış ve sel sebebiyle itfaiye ve İSKİ ekipleri 471 olaya müdahale etti.

Abone ol

İSTANBUL- İstanbul'da etkili olması beklenen sağanak yağış nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar öğleden sonra tatil edildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü ile yaptıkları görüşmeler sonrasında, öğleden sonra sağanak yağış beklentisi dolayısıyla İstanbul Valiliği kararıyla kentteki ilk ve orta dereceli okulların tatil edilmesinin uygun görüldüğünü söyledi.

Yıldız, yarın ise okulların tatil olup olmayacağının yağışın durumuna bağlı olduğunu belirtti.

İtfaiye ve İSKİ ekipleri 471 şikayete müdahale etti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul'da etkili olan yağış nedeniyle oluşan 471 şikayete itfaiye ve İSKİ ekiplerince müdahale edildiğini bildirdi.

Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) yapılan açıklamada, Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünün hava tahmini raporlarına göre, kentin sağanak yağışın etkisi altına gireceği belirtildi.

"Dün akşam saatlerinde başlayan yağışın, Salı gününe kadar devam edeceği tahmin ediliyor" denilen açıklamada, meteorolojik ihbarın alınmasıyla birlikte AKOM'un alarma geçerek su baskınlarına karşı ekiplerin bölgelerinde hazır bekletildiği kaydedildi.

Yağışın Ataşehir, Çekmeköy, Pendik, Ümraniye ve Tuzla bölgelerinde etkili olduğu ifade edilen açıklamada, dünden itibaren Göztepe'ye 56, Eminönü ve Kilyos'a 37, Kurtköy, Çavuşbaşı, Florya ve Sarıyer'e 32, Çatalca'ya 24,4, Büyükada'ya 28 ve İstinye'ye 24 kilogram yağışın düştüğü bildirildi.

Açıklamada, Pendik ve Tuzla bölgelerinde bazı iş yerleri ve evlerin zemin katlarını su bastığı, itfaiye ve İSKİ'nin 471 su olaya müdahale ettiği belirtilerek, İSKİ'nin 316 personel ve 116 araç, Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğünün 533 personel ve 125 araç, itfaiyenin 1100 araç ve 570 personel, atık yönetiminin 40 personel ve 9 araçla muhtemel su baskınlarına karşı hazır beklediği kaydedildi.

Bolu'da yağış ulaşımı olumsuz etkiliyor

D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde etkili olan sağanak yağış, ulaşımı olumsuz etkiliyor.

Edinilen bilgiye göre, Bolu'da iki gündür aralıklarla devan eden sağanak yağış, öğleden sonra etkisini arttırdı. Sağanak yağış nedeniyle D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde, yol kenarlarında oluşan su birikintileri nedeniyle sürücüler zor anlar yaşıyor. Karayolları ekipleri güzergahta yol kenarlarında biriken suların tahliyesi için çalışmalarını sürdürüyor. Sürücüler su birikintilerine karşı karayolları ekipleri tarafından uyarılıyor.

Öte yandan, sağanak yağış Bolu kent merkezinde de aralıksız olarak devam ediyor.

Bolu Meteoroloji Müdürü Erol Öztabak, sağanak yağışın aralıklarla gök gürültülü sağanak yağış olarak devam edeceğini ifade ederek, "Bolu'da sağanak yağış Çarşamba gününe kadar aralıklarla devam edecek. Şu ana kadar metre kareye 27 kilogram yağış düştü" dedi.

Çarşambadan sonra sıcaklık 9 derece artacak

Öte yandan Marmara Bölgesi'nde, 9 Haziran Çarşamba gecesine kadar sürecek yağışların ardından hava sıcaklığının 9 derece kadar artış göstermesi bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü yetkilileri, bugünü kuvvetli yağışla geçirecek Bursa, Balıkesir ve Çanakkale'de yağışlar yarın ve çarşamba günü aralıklarla devam edecek.

Yağışların çarşamba gecesi Marmara'yı terk etmesi beklenirken, perşembe gününden itibaren hava sıcaklığının yükseleceği tahmin ediliyor.

Bugün Balıkesir'de 21 derece olan hava sıcaklığının 9 derece artışla cuma günü 30 dereceye çıkması bekleniyor. Bursa'da cuma günü hava sıcaklığının 29 dereceye, Çanakkale'de de 28 dereceye ulaşması bekleniyor.

Özellikle bugün bölgede etkili olacak gök gürültülü kuvvetli yağış nedeniyle lokal su baskınlarının yaşanabileceği, vatandaşların ve yetkililerin dikkatli olmaları gerektiği bildirildi.

BM: İsrail, bilgisi olduğu halde BM aracını vurdu Futbolda görev alacak hakemler açıklandı Bakan açıkladı! Narin Güran olayında kritik gelişme Borsa günü yükselişle tamamladı Galatasaray'da 'acil' toplantı kararı! İstifalar gelebilir