İstanbul'da kar yağışı

İstanbul'da öğleden sonra etkili olan kar yağışının gece 23.00'ten sonra durması bekleniyor.

Abone ol

İSTANBUL - İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, öğleden sonra etkili olan kar yağışının ve yüksek kesimlerde lapa lapa yağan karın, gece 23.00'ten sonra duracağını bildirdi.

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kentin iç kesimlerinde kar yağışının etkili olduğu ve Çatalca, Esenyurt, Beylikdüzü, Başakşehir, Çamlıca tepesi, Ümraniye, Sultanbeyli ve Pendik'te de tuttuğu belirtildi.

Sahil bölgelerinde yağışın karla karışık yağmur şeklinde devam ettiği, gece 23.00'ten itibaren de duracağı bildirildi.

Sabah 7 derece olan sıcaklığın öğleden sonra 1 dereceye kadar düşmesiyle iç kesimlerde yağışın kar şekline dönüştüğü kaydedildi.

Bu arada, yarın en yüksek sıcaklığın 3 derece olacağı ve parçalı bulutlu bir havanın etkili olmasının beklendiği bildirildi.

Öte yandan, hazırlıksız yola çıkan sürücüler, kar yağışı nedeniyle görüş mesafesinin de kısalmasının etkisiyle küçük çaplı kazalara yol açtı. Bu nedenle, zaman zaman trafik aksadı.

Atatürk Havalimanı'nda kar tedbirleri

İstanbul'u etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı karşı Atatürk Havalimanı'nda gerekli önlemlerin alındığını bildirildi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Celal Özuğur yaptığı açıklamada, talep edildiği takdirde uçakların buzlanmaya karşı alkol ve glikoz karışımı özel sıvıyla yıkandığını belirterek, "Soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle Atatürk Havalimanı'nda herhangi olumsuz bir durum yaşanmamaktadır. Seferler normal olarak yapılmaktadır" ifadesini kullandı.

Öte yandan, İstanbul'dan Dubai'ye gidecek Emirates Havayollarının Boeing 777 tipi uçağının pilotunun, buzlanmaya karşı De-anti-icing işlemi istemesi üzerine, uçağa alkol ve glikoz karışımı kimyasal sıvı püskürtülerek muhtemel buzlanmanın önüne geçildi.

EURO 2024 Çeyrek Final TRT 1 frekans ayarı nasıl yapılır? Biraya zam geldi: İşte güncel fiyatlar... Scholz'den Erdoğan açıklaması: 'EURO 2024 ziyaretini heyecanla bekliyoruz' Büyükekşi, Merih Demiral'a cezayı 'orantısız' buldu İşte Ali Koç'un savcılık ifadesi!