İstanbul'da kar trafiği felç etti

Yoğun kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz etkiledi.İstanbul'da dün geceden itibaren 71 trafik kazası meydana geldi, 1 kişi hayatını kaybederken 22 kişi de yaralandı. Valilik trafiği rahatlatmak için kamu kurum ve kuruluşlarını 15:30'dan itibaren tatil etti.

Abone ol
İSTANBUL -  Türkiye Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemin etkisine girdi. İstanbul'da da etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz etkiledi. İstanbul'da kar nedeniyle dün geceden itibaren 71 trafik kazası meydana geldi.  Öte yandan  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, trafiği rahatlatmak için saat 15.30'dan itibaren kamu kurum ve kuruluşlarındaki personelin mesaisinin tatil edilmesi kararını verdiklerini bildirdi.
Kamyon  Büyükçekmece Gölü'ne uçtu
Büyükçekmece Karasu Viyadüğü'nde bir kamyon buzlanma nedeniyle kontrolden çıkarak Büyükçekmece Gölü'ne düştü. 
Vatandaşların ihbarıyla olay yerine Büyükçekmece itfaiye, polis, AKOM, dalgıç ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekiplerin çalışmasıyla şoför kurtarıldı.
TIR kazası nedeniyle kapatılan TEM Edirne istikametinde ise trafik normale döndü. 
İstanbul'da dün geceden bu yana 71 trafik kazası meydana geldi. Bir kişi hayatını kaybederken 22 kişi de yaralandı.
İstanbul'da kar tatili
İstanbul Valiliği, kentteki yoğun kar yağışı nedeniyle, kamu kurum ve kuruluşlarının saat 15.30'dan itibaren tatil olması kararı aldı.
İstanbul Valiliğinden alınan bilgiye göre, Valilik, yoğun kar yağışının etkili olduğu kentte, akşam trafiğini rahatlatmak için kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personeli saat 15.30'dan itibaren evlerine gönderdi.
Son 33 yılın en soğuk günü
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son 24 saatlik ölçümlerinden derlenen bilgilere göre dün Kars Türkiye'nin en soğuk iliydi. Kars merkezde sıfırın altında 26.9 derece ölçüldü. Türkiye'nin en sıcak ili de Antalya oldu. Alanya'da 9 derece sıcaklık ölçüldü.  İstanbul ise son 33 yılın en soğuk gününü yaşadı. Çatalca radar istasyonunda -8 olarak ölçüldü. İstanbul en son 1979 yılının ocak ayında böyle bir soğu yaşamış ve dereceler -7.9' u göstermişti.
Salı günü Kıyı ve Güney Ege ile Edirne ve Çanakkale dışında tüm yurtta yağış bekleniyor. Yağışların, Doğu Anadolu’nun güneyi, Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Ağrı ve Şanlıurfa çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, Akdeniz Kıyılarında yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kar yağışı perşembe günü sıcaklıkların artmasıyla etkisini yitirecek.
Kar kalınlıkları
Kar yağışının etkili olduğu bölgelerde yapılan ölçümlerde, kar kalınlığı Arnavutköy, Sarıyer, Sancaktepe, Çekmeköy ve Çamlıca'da 10, Beylikdüzü, Avcılar,  İkitelli'de 6, Beşiktaş, Bakırköy, Bostancı, Ümraniye ve Çatalca'da 5, Riva, Beykoz'un köyleri, Sarıyer Zekeriyaköy'de 20, Kağıthane ve Maslak çevresinde ise 8 santimetre olarak tespit edildi.
Seferler normale döndü
Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre; Şehir hatları vapurlar seferleri normale döndü. İETT çeşitli hatlarda 350 eksefer koydu. İstanbul metrosu seferlerini sıklaştırdı.Tüm hatlarda yolcu taşıma sorunsuz devam ediyor. 
İstanbul Şehir Hatları AŞ, kenti etkisi alan yoğun kar yağışı nedeniyle Üsküdar-Beşiktaş seferlerini karşılıklı olarak iptal edilmişti.
İDO'nun iptal seferleri
İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), İstanbul ve Marmara Denizi'nde etkili olan kar yağışı ve poyraz nedeniyle bazı seferlerini iptal etti.
Saat 09.30 Bursa-Yenikapı-Kadıköy, saat 08.00 Armutlu-Armutlu tatil köyü/Yenikapı-Bostancı, saat 07.30 Bandırma/Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü seferleri yapılamadı.
Bostancı-Yenikapı/Armutlu tatil köyü-Armutlu arasında saat 17.15 deniz otobüsü ile Bandırma/Yenikapı arasında saat 18.30 hızlı feribot seferleri de hava muhalefeti dolayısıyla yapılamayacak.
Uçak seferleri durdu
Alınan bilgiye göre, yoğun kar yağışı nedeniyle THY'nin Atatürk Havalimanı'ndan yapılması gereken Kişinev, Lyon, Paris, Simferopol, Selanik, Kahire, Riga, Barselona, Nice, Cenevre, Bologna, Hamburg, Saraybosna, Milano, Lviv, Lübliyana, Priştina, Üsküp ve Minsk'in de aralarında bulunduğu dış hat seferleri ile Kars, Trabzon, Ankara, Muş ağrı, İzmir, Batman, Kayseri, Gaziantep, Hatay, Antalya ve Dalaman'a olan çok sayıda iç hat seferi karşılıklı olarak iptal edildi. 
Bu arada çok sayıda iç ve dış hat seferinde de olumsuz hava şartları nedeniyle gecikmeler yaşanırken, Atatürk Havalimanı'na inmesi gereken bazı uçaklar da yedek meydanlara iniş yaptı.
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Atatürk Havalimanı Başmüdürü Celal Özuğur da, gece saatlerinde başlayan yoğun kar yağışıyla birlikte 40 kişilik kar mücadele ekibi ve 17 tane kombine kar mücadele ile yardımcı araçlarla, kar temizleme çalışmalarına başlandığını ve çalışmaların sabaha kadar sürdüğünü söyledi.
Kar yolları kapattı
Yurt genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 9 ilde 472 köy ve mezra ile 4 ilçenin yolu ulaşıma kapandı.
Sakarya Valiliğinden alınan bilgiye göre, gece saatlerinde etkisini arttıran kar yağışı nedeniyle 114 köy yolu ulaşıma kapandı. Sakarya İl Özel İdaresine bağlı ekiplerin köy yollarını ulaşıma açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü belirtildi.
Zonguldak'ta etkili kar yağışı, 102 köy yolunda ulaşımı engelledi. 
Muş merkezde 10, Varto ilçesinde 40, Malazgirt ilçesinde 10 ve Bulanık ilçesinde 10 olmak üzere toplam 70 yolun ulaşıma kapalı olduğunu kaydetti.
Kayseri'de, gece başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle 6 köy yolu ulaşıma kapandı.
Adıyaman'da 4 ilçe, 90 köy ve mezranın yolu kapalı durumda. 
Hakkari'de 9 köy ve 23 mezra yolunun ulaşıma kapalı.
Çankırı'da, toplam 6 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.
Bolu'da aralıklarla etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezinde kar kalınlığı 10 santimetreye, yüksek kesimlerde ise 2 metre 50 santimetreye ulaştı. Kar yağışı nedeniyle Bolu'da toplam 17 köy yolu ulaşıma kapandı.
Trabzon'da toplam 35 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.
Karaman'da dün gece başlayan ve etkili olan kar yağışı nedeniyle Karaman'ı Akdeniz Bölgesi'ne bağlayan Karaman-Mersin karayolu Sertavul Geçidi'nde aşırı buzlanma ve tipiden dolayı ulaşım güçlükle sağlanıyor.
İstanbul'da kar alarmı
İstanbul’u sabaha karşı etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) sarı alarmdan kırmızı alarma geçti.  Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekipleri sorumlu oldukları bölgelerde sabaha kadar tuzlama çalışmaları yaptı.
İstanbul da sabah trafiğinde kar nedeniyle herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.  Bazı sürücülerin emniyet şeritlerini işgal etmeleri nedeniyle kargaşa yaşanırken, kaza ve kürüme çalışmalarına gitmek isteyen görevlilerin ulaşımını zorlaştırdı. 
Çanakkale'de deniz ulaşımı durdu
Kuzey Ege'de kuvvetli poyraz deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor.
Alınan bilgiye göre, dün 2 seferin yapılamadığı Gökçeada-Kabatepe hattında bugün de Kabatepe'den Gökçeada'ya saat 10.00, Gökçeada'dan Kabatepe'ye saat 16.30'da yapılması planlanan seferler iptal edildi.
Bozcaada'dan Geyikli'ye 12.00, Geyikli'den Bozcaada'ya 14.00'te yapılması planlanan seferler iptal edildi.
Çanakkale Boğazı ve adalar arasındaki deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ AŞ yetkilileri, diğer hatlardaki seferlerin sürdürüldüğünü kaydetti.
SASA Polyester'den hisse geri alım adımı Enerji ithalat faturası temmuzda arttı Hakan Fidan, AB Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı’na katılacak Berkshire Hathaway 1 trilyon dolara çok yakın Apple'da neler oluyor? 100 çalışanla yollar ayrıldı