İstanbul finans merkezi için somut adım atılmalı

Özince, İstanbul'un finans merkezi olmasının 150 yeni iş seçeneği yaratacağına işaret etti

Abone ol

İSTANBUL - İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, İstanbul'un finans merkezi olabilmesi için hükümetin Ekim 2009 başında ortaya koyduğu hareket planının artık hayata geçirilmesi konusunda somut adımlar atılmasını arzu ettiklerini söyledi.

Özince, İstanbul Teknik üniversitesi (İTÜ) Yatırım Kulübü'nün organizasyonu ile düzenlenen "Global Opportunities in Business and Investment 2010 - İş ve Yatırımda Küresel Fırsatlar 2010" panelinde yaptığı konuşmada, İstanbul'un finans Merkezi olma projesini değerlendirerek, İstanbul'un ve Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafyada çok önemli bir yeri olduğuna dikkati çekti.

İstanbul'un sadece Türkiye'nin değil, yörenin de en büyük finans şehri olduğunu dile getiren Özince, şunları kaydetti:

"Biz finans alanında son yıllarda yapılan reformlar doğrultusunda Sayın Başbakanımızın da talimatı ile bir analiz yaptırdık. 2005'ten beri üzerinde çalıştığımız bu konuda Deloitte firmasına yaptırılan analiz de düşüncelerimizin yerinde olduğunu gösterdi. Arzumuz, Merkez Bankası'nın dünkü sunumunda ifade ettiği gibi çıkış stratejilerimizin, sadece parasal yönden değil, tüm para ve sermaye piyasalarını dikkate alarak tüm Türkiye'yi, özellikle finans sektörüyle uluslararası rekabette öne çıkacak bir konumlandırmaya getirmesini arzu ediyoruz.

Finans Merkezi olabilmesi için de hükümetimizin ekim 2009 başında ortaya koyduğu hareket planının artık hayata geçirilmesi konusunda somut adımlar atılmasını arzu ediyoruz. Bunu şimdi pratiğe dökmemiz gerekir. Bankalar Birliği bu konuda çok ciddi bir destekçi ve taraftır."

150 yeni iş seçeneği yaratacak

İstanbul'un finans merkezi olmasının 150 yeni iş seçeneği yaratacağının altını çizen Özince, bölgede finans merkezi olarak görülebilecek Dubai'de krizden sonra bir iç arz ve talep olmadığının ortaya çıktığını ve Moskova'nın da İstanbul'la yarışacak durumda olmadığını belirtti.

Özince, Türkiye'nin yüzünü her zaman Batı'ya döndüğünü, bunun da olgunlaşma sürecinin bir gereği olduğunu dile getirerek, genç nüfusun Türkiye'nin her şeyi aşmasına yardımcı olacağını ifade etti.

Tuzla'da polise silahlı saldırı MEB, eğitim-öğretim istatistiklerini açıkladı Borsa günü yüzde 1,27 düşüşle tamamladı İstanbul Boğazı'nda İki yük gemisi çarpıştı FIBA Kadınlar Süper Kupa Fenerbahçe Opet'in!