İsrail'de Türkiye alarmı

İngiliz The Observer gazetesi, İsrail'de Türkiye krizinin büyük bir alarm yarattığını iddia etti.

Abone ol

LONDRA  – Türkiye ile yaşanan krizin İsrail'de "büyük alarm" yarattığı belirtiliyor. İngiliz The Observer gazetesi, İsrail'in bu ay BM'de "diplomatik tsunami" ile karşı karşıya olduğunu vurguladığı haberinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, yeni Mısır yönetimiyle "İsrail karşıtı ittifak" oluşturmaya çalışmasından korkulduğunu da yazdı.

Pazar günleri İngiltere'de yayımlanan The Observer gazetesi, İsrail'in, Mısır ve Türkiye ile yaşadığı gerginliklere dikkat çektiği haberinde Kahire'deki İsrail Büyükelçiliği'ne yönelik saldırıyı, "Yahudi devletini sarsan son diplomatik fırtına" olarak nitelerken, İsrail-Türkiye ilişkilerinin de son 9 günde kötüleştiğine dikkat çekti.

İsrail'in ayrıca bu ay BM'de "diplomatik tsunami" ile karşı karşıya bulunduğunu, Genel Kurulda üye ülkelerin çoğunun, Filistin devletinin tanınması girişimine destek vermesi beklendiği kaydedildi haberde şöyle devam edildi:

"Türkiye ile hızla kötüleşen ilişki de, İsrail'de büyük bir alarma yarattı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kahire'yi ziyaretinde yeni Mısır hükümetiyle İsrail karşıtı bir ittifak oluşturma girişiminde bulunmasından korkuluyor."

İngiliz gazetesine konuşan bir İsrailli yetkili de, "Türkiye ile durum iyi değil ve Mısır'la durum da iyi değil" dedi. Yetkili, Erdoğan'ın Mısır seyahatine ilişkin de "Başka şeylerin işaretinin olmamasını umuyoruz" diye konuştu.

Haberde Türkiye ve Mısır'ın, Filistin devletinin BM Genel Kurulunca tanınmasına destek verdiğine dikkat çekildi.

Bakırköy'de TIR İETT otobüsünün üstüne devrildi, yaralılar var AJet'ten ucuz uçak bileti satışı İstanbul için uyarılar art arda geldi: Sağanak ne kadar sürecek? 'Parası biten sanatçılara ücretsiz ders' teklifi Ahmet Mümtaz Taylan'a dolandırıcı şoku!