”İsrail, yaptığının karşılıksız kalmayacağını görecektir”

Mercan, "O gemilerde beyaz bayrak da çekilmişti. Savaş anında bile olsa beyaz bayraklı gemilere müdahalede bulunulmaz." dedi.

Abone ol

ANKARA - TBMM Dişişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısıyla ilgili, "İsrail, bu yaptığının karşılıksız kalmayacağını görecektir" dedi.

Mercan, Moldova Parlamentosu Dışişleri ve Avrupa ile Entegrasyon Komisyonu Başkanı Igor Corman ve beraberindeki heyeti ile görüştü.

Murat Mercan, yaptığı konuşmada, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısına ilişkin, "dün bir devlet terörüne tanıklık edildiğini" söyledi.

Gemilerin insani amaçlarla sadece yardım malzemesi taşıdığını belirten Mercan "Ancak gemide en ufak bir ateşli silah yokken maalesef İsrail askerleri orantısız güç kullanarak gerçek silahlarla orada çok sayıda ölü ve yaralının olmasına neden oldular" diye konuştu. Mercan, Türkiye'nin, İsrail'in tutumunu BM Güvenlik Konseyi'nde kınadığını, uluslarası platformlarda da kınamaya devam edeceğini bildirdi.

İsrail'in saldırısının benzerini Somali'de korsanlar yaptığı zaman uluslararası güçlerin müdahalede bulunduğunu ifade eden Mercan, "İsrail, bu yaptığının karşılıksız kalmayacağını görecektir" dedi.

Uluslararası hukuku çiğnemenin dünyadaki dengelerin bozulmasına neden olabileceğini belirten Mercan, şunları kaydetti:

"O gemilerde beyaz bayrak da çekilmişti. Savaş anında bile olsa beyaz bayraklı gemilere müdahalede bulunulmaz. O gemide bir yaşında çocuk da vardı seksen yaşında kadın da vardı. Ben şahsen şuna inanıyorum, nerede bir haksızlık, zulüm varsa ve dünya buna karşı gelmiyorsa bunun uluslararası etkileri çok fazla olur. İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan örgütlerin asıl amacı haksızlıkları, korsanlıkları önlemektir. Gerçekten şok yaşıyoruz. İsrail, hiç beklemediğimiz bir hareketi Türk gemilerine gösterdi. Haksızlık nereden gelirse gelsin biz onun karşısında oluruz, hiçbir zaman da bundan yılmayız." 

Galatasaray Devler Ligi'ne veda etti İkinci el araç satışı sil baştan yenilendi Çelik: Turizm bölgelerindeki doluluk endişe verici Avrupa'nın talebi demir-çelikte Türkiye'ye ihracat rekoru getirdi DiafonBox ile 250 bin evi akıllandıracak