İsrail, Filistinli tutukluları Türkiye'ye gönderecek

Guardian, İsrail ile Hamas arasındaki takas anlaşması uyarınca tahliye edilecek binden fazla tutuklu Filistinliden büyük bir kısmının Türkiye ve Avrupa’da serbest bırakılacağını yazdı.

Abone ol

LONDRA - Beş yılı aşkın bir süre Hamas’in elinde bulunan İsrailli asker Gilad Shalit ile ilgili İsrail ile Hamas arasında varılan takas anlaşması uyarınca tahliye edilecek binden fazla tutuklu Filistinlinin bir kısmının Türkiye’de serbest bırakılacağı bildirildi.

İngiliz The Guardian gazetesi, tüm dünyada büyük yankı bulan sürpriz anlaşmaya ilişkin haberinde Shalit’in, takas edileceği İsrail’deki cezaevlerinde tutuklu Filistinlilerin 456’sı ile eş zamanlı olarak serbest bırakılacağını belirtirken, Filistinlilerin büyük olasılıkla Gazze’deki kontrol noktaları, Batı Şeria ve uluslararası sınırlarda bırakılacağını yazdı.

Diğer 570 Filistinli tutuklunun iki ay içinde serbest kalacağı kaydedilen haberde, "Anlaşma, Batı Şeria'ya dönmelerine izin verilecek sayı 110 ile sınırlandırdı. Sadece 203’ü Gazze’ye, geri kalanı ise, Türkiye ve Avrupa’da serbest bırakılacak" denildi. 

Ahmet Mümtaz Taylan'a dolandırıcı şoku! Narin Güran bulundu mu? Görüntüleme cihazları getirildi Yazar Cengiz Aytmatov'un kardeşi hayatını kaybetti Öğrencilere verilen ulaşım desteği devam edecek mi? Tarifsiz acı! Aynı gün hem annesini hem ablasını kaybetti