”İsrail adımı tuhaf”

Bahçeli, yoğun ve aşırı İsrail karşıtlığının ardından birden bire ilişkileri normalleştirmek adına adım atılmasını "tuhaf bulunduklarını" belirtti.

Abone ol

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yoğun ve aşırı İsrail karşıtlığının ardından birden bire ilişkileri normalleştirmek adına adım atılmasını "tuhaf bulunduklarını" belirterek, "Lübnan'da, İsrail'den hesap soracağını haykıran Başbakan Erdoğan, ülkemizden iki uçakla yangın söndürmeye koşmuş, bu iltifata mazhar girişimi sayesinde İsrail Başbakanı'nın takdirini kazanmıştır" dedi.

Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, değişik dönem ve zamanlarda Başbakan Erdoğan'ın İsrail ile olan kavgası ve bu ülkeye dönük sert sözlerinin herkesin hatırında olduğunu belirterek, "Şüphesiz İsrail yönetiminin Müslüman kardeşlerimize yönelik devlet terörü dünya durdukça kabul etmeyeceğimiz bir insanlık suçudur. Ancak Başbakan Erdoğan'ın, Ortadoğu sokaklarında meşhur olmak ve bu meseleyi ülkemizde istismar etmek için İsrail düşmanlığını ileri bir aşamaya götürdüğü malumlarınızdır" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın Lübnan'da "katil" dediği İsrail'den "hesap bile soracağını ağzından kaçırdığını" ifade eden Bahçeli, "Ortadoğu'da kendisine 'sultan' denilmesinden büyük keyif alan Başbakan, şuurunu kaybetmiş ve aklına ne geliyorsa Müslüman kardeşlerimizi aldatmak için sarfetmiştir" dedi.

İsrail'in Hayfa kentinde çıkan yangına iki uçak gönderilmesinin, yıpranan ilişkilerin tekrar düzeltilmesi amacına matuf olduğunu belirten Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Neresi olursa olsun, elbette doğal bir afet sonucunda yaşanan dramlar ve facialar üzüntü vericidir ve imkanlar nispetinde yardımda bulunmak yerinde olacaktır.

Ancak AKP iktidarının İsrail karşıtlığı bu kadar yoğun ve aşırıyken, birden bire ilişkileri normalleştirmek adına adım atılması bizim açımızdan tuhaf bulunmuştur.

Nitekim Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'den gönderdiği uçaklar İsrail'e ulaşmış, bunlardan birisine binen İsrail Başbakan'ı, AKP'nin uzattığı eli tutmuş ve üstü kapalı barışma teklifini kabul ederek iyi niyet temennisinde bulunmuştur.

Lübnan'da, İsrail'den hesap soracağını haykıran Başbakan Erdoğan, ülkemizden iki uçakla yangın söndürmeye koşmuş, bu iltifata mazhar girişimi sayesinde İsrail Başbakanı'nın takdirini kazanmıştır.

İsrail hükümetine, çok değil, yakın bir zaman içinde; zorba, korsan, katil, terörist, kural tanımaz, pervasız, sorumsuz, alçak, yalancı, hileci, zulüm eden, saldırgan, hukuk tanımaz, katliamcı diyen kişinin ismi Recep Tayyip Erdoğan'dır. İsrail'i lanetleyen, elinde kan olduğunu söyleyen, öldürmeyi, cinayeti iyi bildiklerini ifade eden de yine ayını kişidir. İsrail'e bedel ödetmekten bahsedip, uçak göndererek ölüm döşeğindeki ilişkilere can simidi atan da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmuştur. Bunu da insani ve İslami açıdan gerekçelendirmeye çalışan Başbakan'ın bu sözleri öteki yüzünü gizlemeye yetmeyecektir.

İsrail'deki orman yangınına insani yardım gönderilmesi son derece doğru ve yerindedir. Ancak eleştirdiğimiz nokta hükümetin ikircikli ve tutarsız yaklaşımlarıdır.

El uzatanın elini havada bırakmayacaklarını, adım atana adım atacaklarını, ama önce samimiyete bakacaklarını söyleyen Başbakan Erdoğan, İsrail'in özür dilemesi ve tazminat ödemesi gerektiğine de vurgu yapmıştır.

Görülmektedir ki Başbakan Erdoğan daha önce şart olarak koştuğu, 'İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ambargoyu kaldırması" gerekliliğini unutmuştur.

Gazze'de körüklenen ateşi dindirmeye gücü yetmeyen Başbakan Erdoğan, can havliyle işlerin sıkıştığını ve ters köşeye yatacağını anlayınca Hayfa'daki yangını söndürmek için seferber olmuştur."

UNICEF: Gazze'deki insani durum felaketin de ötesinde Özel'den Erdoğan'a belediye borcu tepkisi   Prof. Dr. Naci Görür 5 yeri işaret etti: 'Büyük deprem olabilir' Meclis'te kavga: Vekiller birbirine girdi CrowdStrike, küresel yazılım sorununa neden olan hatayı açıkladı