İş Bankası'ndan yeni emtia fonu

İş Bankası "Anapara Korumalı Petrol-Bakır-Çinko Fonu"nu arz ediyor.

Abone ol

İSTANBUL - Son günlerde finans piyasalarında meydana gelen dalgalanmaların ardından alternatif araçlara yönelen yatırımcılara yeni yatırım imkânları sunan İş Bankası, bu kez % 98 anapara korumalı emtia fonunu halka arz ediyor. Dayanak varlıkları petrol, bakır ve çinko olan emtia fonu 3-11 Ağustos tarihlerinde halka arz ediliyor.

Fon sayesinde, son dönemlerde cazip birer alternatif haline gelen petrol, bakır ve çinkoya aynı anda yatırım yapılabilecek. Fon, söz konusu emtiaların Amerikan Doları cinsinden fiyatlarını baz alarak yatırımcılarının kur riski taşımalarını da engellemiş olacak. Petrol, bakır ve çinkonun dolar cinsinden fiyatlarının düşmesi halinde ise, fon, vade sonunda %98 anapara koruması fırsatı sunacak.

Yatırım dönemi 12 Ağustos 2011 - 25 Nisan 2012 tarihleri olan fon, internetten de satın alınabilecek. Fon alımı için alt limit 1.000 TL olacak.

TFF duyurdu: Yeni MHK başkanı belli oldu Prof. Dr. Hasan Sözbilir yeni fay hattı tespit edildiğini açıkladı İnşaat sektörü 'çözümü' yabancı işçide buldu Coca-Cola beklentilerin üzerinde ciro elde etti Bakan Şimşek'ten Bahçeli'nin sözlerine ilişkin açıklama