İş Bankası Rusya'da banka satın alıyor

Banka, Irak'ın Bağdat ve Erbil şehirlerinde de birer şube açacak.

Abone ol

İSTANBUL – Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, Rusya'da bir banka satın almayı tamamlamak üzere olduklarını açıkladı.

Ersin Özince, konuya ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı: "Rusya'da bir banka alımını tamamlamak üzereyiz. Fakat Rusya'nın yanı sıra Rusya Federasyonunda her ülkede, her ayrı devlette birer ayrı banka almaya da niyetimiz yok. Dolayısıyla bir yörede sağladığımız ilişkiyi geliştirmeyi arzu ediyoruz.

Rusya pazarı, diğer ülkelere göre çok daha büyük. Çok daha olgun bir pazar. Orada, özellikle Türkiye'den çok farklı kültürde olan bir coğrafyada yerel personele de ağırlık vermeden birşey yapmak pek kabil değil.

Rusya, 1000 civarında bankanın olduğu çok büyük bir ülke olduğu için buradaki hareket tarzımız biraz farklı. Rusya'da almayı arzu ettiğimiz banka üzerinden de Rusya Federasyonunun tüm diğer ülkelerine yayılmayı amaçlıyoruz. Rusya ile beraber 5 ülke federasyon üyesi. İmkan olursa Rusya'da alacağımız bankanın şubelerini açmayı arzu ederiz.

Bağdat ve Erbil için izin aldı

Bu arada İş Bankası, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, Irak'ın Bağdat ve Erbil şehirlerinde birer adet şube açılması için, BDDK'dan gerekli izinleri aldığını bildirdi.

Tüketici koruma kanun teklifi Komisyonda Bir rakı grubuna daha zam geldi ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle istifa etti Muğla'da bir evde çıkan yangın ormana sıçradı İnşaat sektörü 'çözümü' yabancı işçide buldu