İş Bankası Kuzey Kıbrıs'ta hizmet ağını genişletiyor

Türkiye İş Bankası, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bir yeni şube ve iki yeni hizmet binasını hizmete açtı.

Abone ol

İSTANBUL - Türkiye İş Bankası, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bir yeni şube ve iki yeni hizmet binasını Genel Müdür Adnan Bali'nin katılımıyla gerçekleştirilen törenlerle açtı.

Yurt dışında şubeleşme hareketinin ilk adımlarından biri olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde ilk şubesini 1955 yılında hizmete açan Türkiye İş Bankası, bir yeni şube ve iki yeni hizmet binasını hizmete açtı. İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Kıbrıs Maliye Bakanı Ersin Tatar ve İskele Belediye Başkanı Halil İbrahim Orun'un katılımıyla ilk olarak İskele Şubesi'nin açılışı gerçekleştirildi. İskele Şubesi'nin açılış töreninde bir konuşma yapan Bali, 56 yıldır hizmet vermekte oldukları Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde ilk şube açan banka olduklarını hatırlatarak, İş Bankası'nın Kuzey Kıbrıs'taki 14 şubesi ile en geniş şube ağına sahip Türk bankası olduğunu kaydetti.

Lefkoşa Şubesi'nin 1955'te açılışının, İş Bankası tarihinin önemli bir merhalesini oluşturduğunu ve yurt dışı bankacılık faaliyetlerinin önemli bir girişimi olduğunu ifade eden Bali; "Kıbrıslılar'a ve Kıbrıs ekonomisine taahhütümüzü koruyoruz. Biz kolay dönemlerin bankası değiliz ve bu, bundan sonra da böyle olacak" ifadelerini kullandı.

Bali sözlerini şöyle sürdürdü: "KKTC halkının global dünyada ihtiyaç duyduğu çağdaş hizmeti sağlamaya, hizmet kalitemizi günden güne iyileştirmeye, köklü, güçlü ve zengin bağlarla bağlı olduğumuz KKTC'de hizmet veren bankalar arasında en kaliteli hizmeti sunan, en büyük banka olmaya devam edeceğiz."

Kıbrıs Maliye Bakanı Ersin Tatar ise "Bu açılış bölge halkı ve KKTC ekonomisi açısından mutluluk ve güven vericidir. KKTC'nin arkasında dev ülke Türkiye vardır. İş Bankası'na buraya duyduğu güven için teşekkür ediyorum" dedi.

Yaklaşık 25 bin çalışanı ve 1.180'e yakın şubesiyle Türkiye'nin en büyük özel bankası ve yakın coğrafyanın en büyük finans aktörlerinden biri olan İş Bankası, Kuzey Kıbrıs'ta en yaygın şube ağına sahip Türk bankası. İş Bankası Kıbrıs'ta 14 şube ve 163 çalışanıyla hizmet veriyor.

Muğla'da bir evde çıkan yangın ormana sıçradı TFF duyurdu: Yeni MHK başkanı belli oldu Prof. Dr. Hasan Sözbilir yeni fay hattı tespit edildiğini açıkladı İnşaat sektörü 'çözümü' yabancı işçide buldu Coca-Cola beklentilerin üzerinde ciro elde etti