İş Bankası, Hatay'da fidan dikti

GM Özince, önümüzdeki 3 yıl içinde 3 bin futbol sahası büyüklüğündeki alana yaklaşık 2 milyonu aşkın fidan dikeceklerini söyledi.

Abone ol

HASSA - Türkiye İş Bankası'nın, Çevre ve Orman Bakanlığı ile TEMA Vakfı iş birliğinde başlattığı "81 İlde 81 Orman" projesi kapsamında Hatay'ın Hassa ilçesinde törenle fidan dikimi gerçekleştirildi.

İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, proje kapsamında Hatay ile ağaçlandırılan il sayısının 35'e çıktığını söyledi.

Ülke genelinde yaklaşık 675 hektara 1 milyonun üstünde fidan diktiklerini ifade eden Özince, canlıların yaşam alanı ve iklimin dengeleyicisi olan ormanların mutlaka korunması gerektiğini bildirdi.

Özince, sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında 2008 yılının sonunda başlatılan proje kapsamında önümüzdeki üç yıl içinde, üç bin futbol sahası büyüklüğünde alana yaklaşık 2 milyonu aşkın fidan dikileceğini belirtti.

Dikilen fidanların, 5 yıl boyunca bakımlarını da üstlendiklerini ifade eden Özince, daha önce de Afyon, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Düzce, Edirne, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Kilis, Kütahya, Manisa, Mardin, Mersin, Nevşehir, Sakarya, Sivas, Uşak ve Yozgat olmak üzere 34 ilde fidan dikimi yapıldığını kaydetti.

İş Bankası'nın "81 ilde 81 Orman Projesi" ile Hatay'da yeni bir uygulamaya daha imza attıklarını vurgulayan Ersin Özince, "Ağaç Kardeşliği' adını verdiğimiz bu uygulamayla il genelindeki okullarda 10 bin ilköğretim okulu öğrencisine eğitim verildi. Öğrencileri ağaç ve ormanların yararları, dünyada ve Türkiye'deki doğal varlıklar ve bunlar üzerindeki tehditler gibi konularda bilgilendirdik. Hatay'da başlattığımız çalışmamızı diğer illerde de yapacağız" diye konuştu. 

İl Çevre ve Orman Müdürü İbrahim Yüzer de fidan dikimi yapılan alanın büyüklüğünün 200 hektar olduğunu, buraya 14 bin fıstık çamı, 7 bin 500 kızılçam ve 3 bin 500 adet yalancı akasya fidanı dikileceğini söyledi.

Tüketici koruma kanun teklifi Komisyonda Bir rakı grubuna daha zam geldi ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle istifa etti Muğla'da bir evde çıkan yangın ormana sıçradı İnşaat sektörü 'çözümü' yabancı işçide buldu