İş adamlarının FETÖ davası başladı

FETÖ'ye yönelik soruşturmada haklarında on beşer yıla kadar hapis istemiyle dava açılan iş adamları Mustafa ve Serdar Seyitoğlu'nun ilk duruşması bugün gerçekleştiriliyor.

Abone ol

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan da on beşer yıla kadar hapis istemiyle haklarında dava açılan iş adamları Mustafa ve Serdar Seyitoğlu, hakim karşısına çıktı.

İddianamede, sanıklar Mustafa Seyitoğlu ve Serdar Seyitoğlu'nun ''cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etmek'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet ile ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan 7,5 yıldan on beşer yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

FETÖ'nün yapılanması ve eylemlerine yer verilen iddianamede, sanıkların örgüt lehine faaliyette bulundukları anlatıldı.

Şüphelinin amcası ve şirket ortaklarından iş adamı Mustafa Seyitoğlu'na da aynı FETÖ soruşturması dosyasından işlem yapıldığı anımsatılan yazıda, Serdar Seyitoğlu'nun ifadesinde örgütsel bağlarını ve eylemlerini anlatmaktan imtina ettiği, etkin pişmanlıktan faydalanmak istemediği yer almıştı.

Soruşturma kapsamında, Serdar Seyitoğlu 28 Ekim 2016'da, amcası Mustafa Seyitoğlu da 9 Eylül 2016'da tutuklanmıştı. Sanık Mustafa Seyitoğlu, 9 Aralık 2016'da sağlık sorunları gerekçesiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tahliye edilmişti.

Borsa günü düşüşle tamamladı Dünyanın en zengin 5 ailesi: İşte servetleri... İstanbul'da yarın kuvvetli sağanak bekleniyor Uber'e 290 milyon Euro'luk para cezası Ziraat'ten İş Bankası'nın 100. yaşına özel kutlama...