İran, BM'nin nükleer denetimlerini durdurmayacak

Sultaniye, ülkeye girmesine izin verilmeyen kişilerin müfettiş olarak adlandırılamayacağını, ancak diğer müfettişlerin İran'ı ziyaret edebileceğini kaydetti.

Abone ol

VİYANA - İran'ın Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (IAEA) nezdindeki daimi temsilcisi Büyükelçi Ali Asker Sultaniye, IAEA'nın iki müfettişinin ülkeye girmesine izin verilmemesine rağmen, diğer BM müfettişlerinin nükleer denetim için ülkeye girmesine izin vermeye devam edeceklerini söyledi.

Gazetecilere açıklama yapan Sultaniye, ülkeye girmesine izin verilmeyen kişilerin müfettiş olarak adlandırılamayacağını, ancak diğer müfettişlerin İran'ı ziyaret edebileceğini kaydetti.

Denetimlerin herhangi bir kesintiye uğramadan devam ettiğini bildiren Sultaniye, gizliliği korumak için müfettişlerin performansları hakkında daha dikkatli olmalarının zorunlu olduğunu vurguladı.

Sultaniye, iki müfettişin ülkeye girmesine yanlış bilgi verdikleri için izin verilmediğini kaydetti.

İran, IAEA'nın iki müfettişinin ülkeye girmesine izin vermeyeceğini bildirmişti. İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi, "İran'ın nükleer enerji faaliyetleri hakkında yanlış rapor sunan iki IAEA müfettişinin ülkeye girişinin yasaklandığını" söylemişti.

Naci Görür'den çarpıcı uyarı: Her an deprem üretebilir E-5'te 10 araç birbirine girdi! Çok sayıda yaralı var Yalçın Sönmez hayatını kaybetti Dolar/TL'den günün ilk rakamları Ali Yerlikaya paylaştı: Tefeci çetesi çökertildi, 27 şüpheli tutuklandı