Irak Gara'da şehit olan üsteğmen Ömer Fatih Ayar'ın İmamoğlu'nun akrabası olduğu ortaya çıktı

Milli Savunma Bakanlığı, Irak kuzeyinde Gara bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları ile sağlanan temasta Piyade Üsteğmen Ömer Fatih Ayar’ın şehit olduğunu açıkladı. Üsteğmen Ayar'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun akrabası olduğu öğrenildi. Dün de Tunceli'de zırhlı askeri aracın şarampole yuvarlanması sonucu meydana gelen kazada 4 asker şehit olmuş, 1 asker de ağır yaralanmıştı.

Haber Merkezi | Abone ol

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Irak kuzeyinde Gara bölgesinde, 09 Eylül 2024 tarihinde, bölücü terör örgütü mensupları ile sağlanan temasta kahraman silah arkadaşımız P.Ütğm. Ömer Fatih Ayar ağır yaralanmış, derhal hastaneye sevk edilmiş, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" ifadelerini kullandı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun akrabası

Şehit Üsteğmen Fatih Ayar'ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da akrabası olduğu öğrenildi.

İmamoğlu, X sosyal medya hesabından da şu paylaşımı yaptı:

Bakan Tunç'tan Narin Güran cinayetine ilişkin açıklama MSB: Irak'ın kuzeyinde 1 asker şehit oldu Hazine, iki ihale ile 49,65 milyar TL borçlandı Motorine indirim sinyali Bahçeli'den Narin Güran tepkisi