İntel: Sektör tekrar çift haneli büyüme rakamlarına ulaşacak

Intel Türkiye Genel Müdürü Ertem, 2010 ve 2011'de yüzde 10, yüzde 20 ve 2011 yılında ise tekrar çift haneli büyüme bekliyor

Abone ol

İSTANBUL - Intel Türkiye Genel Müdürü Çiğdem Ertem, "Sektörde 2009 yılında yüzde 5'lik olan artışın 2010 ve 2011'de yüze 10, yüzde 20'ye, 2011 yılında da tekrar çift haneli büyüme rakamlarına ulaşması bekleniyor" dedi

Ertem, Intel Core işlemci ailesinin tanıtıldığı "Turbo Party"de yaptığı konuşmada, 2009 yılını global krizden hiç hasar almadan büyümeyle tamamladıklarını ve krizin olumsuz etkilerini hafifletip ekonomiyi canlandırabilmek adına ciddi girişimlerde bulunduklarını söyledi.

Türkiye'de "Krizi fırsata çevirmenin" klişeleşmiş bir söz olduğunu ifade eden Ertem, "Biz de bunu Intel için yaptık, krizi fırsata çevirdik. 2010'da da akıllı bilgi işlem çağına öncülük edecek yenilikçi teknolojilerimiz, bilişim sektörünü büyütmeye yönelik girişim ve işbirliklerimizle ekonomide katma değer yaratmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Ertem, 2009 yılında krizden etkilenerek bir durgunluk yaşayan bilişim sektörünün 2010'un ikinci yarısında toparlanmaya geçmesini beklediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Sektörde 2009 yılında yüzde 5'lik olan artışın 2010 ve 2011'de yüze 10, yüzde 20'ye, 2011 yılında da tekrar çift haneli büyüme rakamlarına ulaşması bekleniyor. Telekom yatırımları, sosyal ağların gelişimi ve 2009'da hayatımıza giren 3G teknolojisi sektörümüz için önemli bir fırsat. Intel de, insanlığı geleceğe taşıma vizyonunun bir parçası olarak, bu gelişim ve girişimlerin her alanında öncü ve lider konumu ile var olacak."

Akıllı bilgi işlem çağını başlatacak yenilikçi teknolojisi Intel Turbo Boost Technology'yi de içeren yeni Intel Core işlemci ailesini de tanıtmak istediklerini dile getiren Ertem, masaüstü ve mobil bilgisayarlardan, ATM'lere ve tıbbi ekipmanlara kadar çok çeşitli cihazlara akıllı performans özelliği kazandıran Intel'in yeni çözümlerinin hayattaki pek çok şeyi değiştireceğini söyledi.

Çiğdem Ertem, Intel'in işlemci teknolojisini geliştirmek için gerçekleştirdiği yenilikçi çalışmalar ve Ar-Ge yatırımları sayesinde mobilite alanında hızlı gelişmeler yaşandığını vurgulayarak, "Mobilite ve mobil internet her geçen gün yaygınlığını daha da artıracak. Bu gelişmelerin yaşanmasında ise Intel'in sunduğu akıllı teknolojilerin rolü çok büyük. Intel sayesinde işlemci performansları giderek artıyor, işlemci güç tüketimi düşüyor, daha az pil ihtiyacı olan teknolojiler hayatımıza giriyor" şeklinde konuştu.

Ziraat Bankası'ndan İş Bankası'nın 100. yaşına özel kutlama... Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Tuncay Özkan’a tazminat davası İsrail: Mescid-i Aksa’daki statükoda değişiklik yok Özgür Demirtaş'tan Teoman'a sert tepki 30 Ağustos'ta toplu taşıma ücretsiz mi?