Instagram yetkilileri ile kritik görüşme başladı! Bakan Uraloğlu duyuracak: Instagram açılacak mı?

Son dakika haberi... Sosyal medya platformunun 2 Ağustos'ta Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından erişime kapatılması sonrası son dakika gelişmesi yaşandı. "Instagram ne zaman açılacak" sorusu gündemdeki yerini korurken toplantı kararı geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu'nun Instagram yetkilileriyle yapacağı görüşme an itibarıyla başladı. Bakan Uraloğlu yaptığı açıklamada, "Olumlu gelişmelerin olmasını bekliyoruz" ifadelerini kullanmıştı. Peki, Instagram yasağı kalkacak mı? Instagram bugün açılacak mı? Instagram ne zaman açılacak? Instagram açılıyor mu?

Abone ol

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK), Instagram için aldığı erişim engellemesi kararında dördüncü güne girilirken son dakika gelişmesi yaşandı. Türkiye 57,1 milyon kullanıcısıyla, dünyada en fazla Instagram kullanan beşinci ülke. Instagram'ın Türkiye'de kapatılmasının nedeni katalog suçlar olarak duyuruldu. "Instagram bugün açılır mı" sorusu gündemdeyken beklenen açıklama Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'ndan geldi.

Bakan Uraloğlu duyuracak: Instagram açılacak mı? 

Bakan Uraloğlu, öğleden sonra Instagram yetkilileriyle toplantı yapılacağını söyledi. Taraflar arasındaki görüşme an itibarıyla başlarken, Bakan Uraloğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün kendileri ile öğleden sonra yeniden bir araya gelinilecek. Taleplerimizin karşılanması hususunda gereğini yapacaklarını umuyor; olumlu gelişmelerin olmasını bekliyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Toplantı talebinin Instagram tarafından iletildiği belirtilirken Bakan Uraloğlu, Instagram'ın erişime açılıp açılmayacağına yönelik kararı görüşmenin ardından gerçekleştirilecek basın toplantısıyla duyuracak.

Instagram neden kapatıldı?

2 Ağustos cuma günü Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’ndan yapılan açıklamayla Instagram’a erişim engeli getirildi. BTK üzerinden site bilgileri sorgulaması yapıldığında sosyal medya platformu Instagram’a erişim engeli kararı alındığı görüldü. BTK'nın resmi internet sitesinde ınstagram.com hakkında uygulanmakta olan kararlar kısmında " instagram.com, 02/08 2024 tarihli ve 490.05.01.2024.-608903 sayılı Bilgi Teknolojileir ve İletişim Kurumu kararıyla erişime engellenmiştir" ifadeleri yer aldı.

Bakan Uraloğlu daha önce yaptığı açıklamada, Instagram'a erişim engelinin katalog suçlar kapsamında alındığını belirtti. Katalog suçlar arasında çocuğa karşı cinsel istismar, intihara sevk etme, Atatürk’e hakaret gibi içeriklerin çıkarılması noktasında zorluğu içeriyor.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Beştepe'de toplandı Lufthansa, Orta Doğu uçuşlarını iptal etti Oyuncu ve tiyatro sanatçısı Sema Çeyrekbaşı hayatını kaybetti Galatasaray ve Fenerbahçe'nin play-off rakipleri belli oldu CHP: Instagram'a erişim engeli anayasaya aykırı