İnovasyon ve marka desteği çok önemli

TEXBRIDGE Fuarı'nın açılışında konuşan Büyükekşi, hazır giyim sektörünün yurt dışı atılımında, marka, moda çalışmalarına katkı vereceğini kaydetti.

Abone ol

İSTANBUL - Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Bundan sonraki dönemde Türkiye'nin özellikle katma değeri yüksek ürünlere, inovasyona ve markalara vereceği desteği çok önemsiyoruz" dedi.

Büyükekşi, CNR Expo'da düzenlenen TEXBRIDGE Uluslararası Tekstil ve Aksesuarları Fuarı'nın açılışında yaptığı konuşmada, hükümetin yatırım ortamını iyileştirme konusunda ciddi tedbirleri olacağını söyledi.

Bundan sonraki dönemde Türkiye'nin özellikle katma değeri yüksek ürünlere, inovasyona ve markalara vereceği desteği çok önemsediklerini ifade eden Büyükekşi, Türkiye'nin bu konuda atacağı adımların özellikle hazır giyim sektörünün yurt dışı atılımında, marka, moda çalışmalarına katkı vereceğini kaydetti.

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi de Texbrige ile hazır giyim zincirinde yaklaşık 10 yıldır eksikliğini yaşadıkları bir halkanın tamamlanmış olduğunu belirtti.

İHKİB olarak sektörün bir adım daha ilerleyebilmesi için gereken her şeyi yapmaya çalıştıklarını ancak ilişkisini anlamakta zorlandıkları gelişmeler de yaşandığını ifade eden Tanrıverdi, "Biliyorsunuz bizim açımızdan olmaması gereken, istemediğimiz bir ek vergi uygulaması hayata geçti. Türkiye'nin ithalat-ihracat dengesinde en çok fazlayı veren, yüz binlerce insana istihdam sağlayan, ekonomideki dalgalanmalara en hızlı uyum gösteren hazır giyim sektörü olarak bu karardan son derece olumsuz etkilendik" dedi.

"Koruma yerine pazarın değişimine ayak uyduracak önlemler alınmalı"

Ticarette başarının korumacılıkla değil, pazar realitelerine göre hareket etmek, stratejiler yaratmakla sağlanacağını söyleyen Tanrıverdi, bu göz ardı edilirse bugün korunan kesimin, yarın o koruma kalkanı kalkınca pazarın risklerine çok daha açık hale geleceğini ve kaybolacağını vurguladı.

Tanrıverdi, "Burada yapılması gereken koruma kalkanlarına sığınmaktan öte pazarın değişim ve dönüşümüne ayak uyduracak önlemlerin alınmasıdır" diye konuştu.

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ise tekstil sektörünün 9 ayda 6 milyar dolar ihracat yaptığını, yıl sonunda 8 milyar doları geçeceğini ifade etti.

100'e yakın katılımcı firmanın yer aldığı, 15 bin ziyaretçinin beklendiği fuarda 2012 sonbahar ve 2013 kış trendleri yansıtılıyor. Fuar, 15 Ekim 2011 tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak.

Bahçeli'den son dakika Ahmet Türk açıklaması Elon Musk: İngiltere zalim bir polis devleti İstanbul Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yangın Deniz Akkaya hakkında gözaltı kararı Tüketici tüketmiyor, tükeniyor