İngiltere'de kredi kartı faiz oranı rekor yükselişte

Yüzde 18,8'e yükselen kredi kartı faiz oranları son 12 yılın en yüksek değeri oldu

Abone ol

LONDRA - İngiltere'de kredi kartlarındaki yıllık faiz oranları yüzde 18,8'le, son 12 yılın en yüksek seviyesinde seyrediyor. İngiltere'deki finans sitelerinden 'moneyfact.co.uk'de yer alan bir araştırmaya göre, ülkede banka faiz oranlarındaki rekor düşüşe rağmen, kredi kartlarındaki yıllık faiz oranı yüzde 18,8'e yükseldi ve bu rakam 1998 yılından bu yana ki en yüksek değer oldu. 

Araştırmada, İngiltere'de Şubat 2006'da, yüzde 14,8'le en düşük seviyeye gerileyen kredi kartlarındaki yıllık faiz oranlarının takip eden dönemlerde giderek arttığına dikkat çekilerek, tüketiciler üzerindeki olumsuz etkilerinden ve borçlanmaların artacağından duyulan endişeden bahsedildi.

Bir diğer finans sitesi olan money-supermarket.com'da yer alan ve 2 binden fazla kişiyle yapılan anket sonuçlarına göre ise, ülkede her 5 kişiden birinin üç ya da daha fazla sayıda kredi kartı olduğu ve yaklaşık 14 milyon kişinin günlük harcamaları için kredi kartı kullandığı belirlendi.

İngiltere geçen ay sonunda, ekonomideki yüzde 0,1'lik büyüme ile resesyondan çıkmıştı. İngiltere, küresel ekonomik krizden en çok etkilenen ülkeler arasında yer alarak, resesyondan en son çıkan ülkelerden biri oldu.

Dolar/TL'den günün ilk rakamları Venezuela Devlet Başkanı Maduro yeni kabinesini açıkladı Polis Amirleri Eğitim Merkezi’ne 450 öğrenci alınacak DMM'den Metris Cezaevi'ndeki olaya ilişkin açıklama Galatasaray Devler Ligi'ne veda etti