İMKB ile Alman Borsası arasında işbirliği

İMKB ile Alman Borsası (Deutsche Börse) arasında çeşitli konularda işbirliği başlatıldı.

Abone ol

FRANKFURT - Almanya'nın Frankfurt kentinde düzenlenen Almanya Sermaye Piyasası Forumu'nda (German Equity Forum) "Türkiye Konferansı" düzenlendi.

Konferansın açılışında İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) ile Deutsche Börse'nin (Alman Borsası) çeşitli konularda işbirliği çalışmalarının başlatıldığı belirtildi.

Türkiye ekonomisi ile ilgili temel bilgiler katılımcılarla paylaşılarak Türkiye'deki sermaye piyasaları ve ürünleri hakkında bilgiler verildi.

İşbirliği ile iki borsa kendi piyasalarındaki gelişmeleri paylaşarak, her iki ülkede yürütülecek pazarlama faaliyetlerinde birbirlerine destek sağlayacaklar.

İMKB Başkanı Hüseyin Erkan, burada yaptığı konuşmada son yıllarda hızlı bir gelişme kaydeden Türk ekonomisinde ve finans piyasalarında pozitif trendin devam ettiğini söyledi.

İMKB açısından Türk Sermaye Piyasası'nı uluslararası platformda daha aktif olarak tanıtmayı amaçlayan bu girişim ile söz konusu büyümeyi teşvik edici yeni bir adım niteliği taşıdığını ifade eden Erkan, İMKB'nin Frankfurt'taki 2011 German Equity Forumu;na katılmasının iki borsanın işbirliği çalışmalarının bir örneği olduğunu belirtti.

Sermaye Piyasası Kurulu(SPK) adına panele katılan ikinci başkan Emin Özer, Türkiye'ye duyulan ilginin memnuniyet verici olduğunu vurgulayarak, "Hem yatırımcı bazında, hem de Almanya'daki aracı kurumların Türkiye'deki kurumlarla bağlantı kurma talebi var. O yüzden bu sene Türkiye;ye özel bir forumun olduğu bir düzenleme yapıldı. Buna Alman Borsası da destek oldu" dedi.

Futbolda görev alacak hakemler açıklandı Bakan açıkladı! Narin Güran olayında kritik gelişme Borsa günü yükselişle tamamladı Galatasaray'da 'acil' toplantı kararı! İstifalar gelebilir RTÜK'ten Tele1, Flash Haber, Kafa Radyo'ya yaptırım kararı