İMKB dört günde yüzde 5 prim yaptı

Yılın ilk dört gününde oluşan toplam işlem hacmi 13 milyar lirayı aştı.

Abone ol

İSTANBUL – Olumlu hava ve iyimserliğin hakim olduğu yurtiçi piyasada alıcılı seyir devam etti. Bileşik Endeks kapanışını 482 puan artışla 69.311 puandan gerçekleştirirken, hisse senetleri ortalama yüzde 0.7 değer kazandı.

Yeni yıla artan işlem hacmiyle pozitif yönlü başlangıç yapan İMKB’de dört günlük değer artışı yüzde 5’e ulaştı. Çıkışına bugün de devam eden endeks 69.725 puana kadar yükselirken, ardından gelen kar satışlarıyla hafif geri çekilme yaşadı. Gün 69.311 puandan kapanırken, bugün 3 milyar 460 milyon liralık işlem hacmi oluştu. Yılın ilk dört gününde oluşan toplam işlem hacmi ise 13 milyar lirayı aştı.

Merkez Bankası Beklenti Anketi'nde yılsonu enflasyon öngörüsü yüzde 6.56’ya inerken, büyüme beklentisi yüzde 5 oldu. Yılın ilk anketinde yılsonu cari açık tahmini ise 47 milyar dolara çıktı. Aralık ayının son beklenti anketinde yüzde 6.50 olan cari ay sonu bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı (politika faizi) beklentisi yeni yılın ilk anketinde yüzde 6.29'a indi.

Yurtdışında ise ABD'de beklentinin üzerinde artış gösteren özel istihdam verisinin ardından ABD işsizlik başvuruları beklentilere yakın geldi. Gözler yarın açıklanacak ABD tarım dışı istihdam datasına çevrilirken ABD endeksleri yatay görünüm sergiliyor.

Avrupa cephesinde ise borç sorununa yönelik endişeler giderilebilmiş değil. Portekiz’e yönelik gelişmeler yakından izlenirken, finansal açıdan yakın bağlara sahip İspanya’nın da durumu merak konusu. Avrupa endeksleri satıcılı görünümlerin ardından bugün tepki alımlarıyla toparlanma kaydediyor.

Faiz hafif yükseldi

Düşük fonlama maliyeti ve TCMB'den faiz indirimi beklentisiyle tarihi dip seviyelere gören gösterge faiz, yeni güne küçük çaplı kar satışıyla başladı. Dün spot kapanışını yüzde 6.86 bileşik seviyesinden yapan 8 Ağustos 2012 vadeli gösterge faizi bugün yüzde 6.90 seviyesinden kapandı.

Dolar 1.55 seviyesini korudu

Hafta başında yaşanan yabancı girişinin ardından TL ise daha iyi performans göstermeye başlarken, Dolar/TL 1.55 seviyelerindeki seyrine devam etti. Euro/Dolar bugün 1.30 sent bölgesine gerilerken, bankalararası piyasada dolarda en iyi alış/satış 1.5470/1.5530 düzeyinde yer aldı. Serbest piyasada ise dolar 1.5520, euro 2.0280 liradan kapandı.

Diğer yandan serbest piyasada cumhuriyet altını 459 liradan çeyrek altın da 112.5 liradan satıldı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

VakıfBank’ta yeşil fonlama tutarı 5.7 milyar TL Erişilebilirlikte mülkiyet paylaşımlı konut sahipliği Arz - talep dengesi için tarımsal uygulamalara “üretim planlaması” İklimlendirme, ikinci yarı yıla sipariş artışıyla girdi Eğitimin sigortası da hazır