IMF ile geciken anlaşma, piyasada tedirginlik yarattı

Borsa, ilk seansta 462 puan kaybetti

Abone ol

İSTANBUL - İMKB 100 Endeksi, günün ilk yarısını 462.36 puan veya yüzde 0.84 kayıpla 54606.34 puandan tamamladı. İlk seansta işlem hacmi 1.335.000.000 TL olurken, piyasadan 5.700.000 TL para çıkışı gözlendi.

Piyasa güne hem yurtdışındaki olumsuz hava hem de IMF ile ilgili 'mayısa netleşebilir' haberleri ile satıcılı başlayarak, 54800-54500-54300 desteklerini test eden bir görünüm izledi.

Seansta en çok işlem gören hisseler olarak GARAN, DOHOL,DYHOL göze çarptı, en çok para girişi ise DYHOL,İPMAT, SNGYO ve ASYAB hisselerine oldu.

Yurtdışı borsalar, Avustralya'da düşük gelen perakende satış verileri ve Yeni Zelanda'da işsizliğin artması, Asya ve Uzakdoğu ağırlıklı düşüyor. Hafifçe yükselişle açılan Avrupa piyasaları da paritedeki gerilemeye bağlı olarak satıcılı seyrediyor.

Yurt dışında ayrıca ABD Başkanı Obama'nın sağlık ve bankacılık reformu konusunda ısrarcı tavrı ve Avrupa'da Yunanistan harici ülkelerde de borçluluk oranlarının yüksek çıkması endişe yaratıyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

ABD'de Ethereum ETF'ler işlem görmeye başladı Bir rakı grubuna daha zam geldi ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle istifa etti Muğla'da bir evde çıkan yangın ormana sıçradı TFF duyurdu: Yeni MHK başkanı belli oldu