”İlk yarıda 4 bin 700 kişiye girişimcilik eğitimi verildi”

Bakan Ergün, KOSGEB'in destekleme politikaları hakkında bilgi verdi.

Abone ol

İSTANBUL - Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, 20 yılda yaklaşık 6 bin kişiye girişimcilik eğitimi veren KOSGEB'in, bu yılın sadece ilk yarısında 4 bin 700 kişiye aynı eğitimi verdiğini bildirdi.

Ergün, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), evsahipliğinde düzenlenen Güneydoğu Avrupa Ülkelerinde Kadın Girişimciliğin Geliştirilmesi Forumu'nda  konuştu.

Balkanlar'ın, Avrupa'nın tarihi, coğrafi ve kültürel yönden ayrılmaz bir parçası olduğunu, tarih boyunca güç dengelerinin merkezinde yer alan bu coğrafyanın, yeniden ve daha güçlü bir şekilde tarih sahnesine çıkmasının mümkün olduğunu anlatan Ergün, bunu gerçekleştirmek için ülkeler arasındaki işbirliğini artırmak, bilgi ve tecrübe paylaşımını en üst seviyeye çıkarmak gerektiğini dile getirdi.

Günümüzün dinamik iş dünyasında, büyük çeşitlilik gösteren müşteri ihtiyaçlarını önceden fark etmek ve bu ihtiyaçlara uygun üretim yapmak gerektiğini vurgulayan Ergün, müşteri bağlılığını oluşturmada ürün niteliğine olduğu kadar, ürünü sunma biçimine de öncelik verilmesinin şart olduğunu anlattı.

Ergün, bu nedenle, geçmişte zayıflık olarak görülen iletişim, duygu ve empati gibi soft değerlerin iş dünyasında daha fazla yer bulduğuna değinerek, şunları kaydetti:

"Bu değerlere daha fazla sahip olan kadınların, yeni iş dünyasında daha fazla ön plana çıkacaklarını tahmin etmek zor değildir. Kadın girişimciler, kendilerine güvenen, güçlü önsezilere sahip, sabırlı ve dayanıklı, riski üstlenebilen, ikna kabiliyeti kuvvetli, iletişime açık ve inisiyatif kullanan bireylerdir. Uluslararası rakamlara baktığımızda, kayıtlı ekonomi içindeki şirketlerin yüzde 25 ile yüzde 33'ünün kadın girişimcilere ait olduğu görülmektedir. Kadın girişimcilerin artması, ekonomik kalkınma kadar, sosyal kalkınma açısından da büyük önem taşımaktadır.

Zira girişimcilik, kadınların eğitim seviyesinin artmasını, genç kızlar için rol modellerin oluşmasını ve gelir dağılımının dengelenmesini sağlamaktadır. Ülkemizde kadınların iş gücünün yüzde 28'ini, buna mukabil işverenlerin sadece yüzde 6'sını oluşturduğunu görüyoruz. Kadınların ekonomi ve iş hayatına katılımından sadece emek gücünü anlamak doğru olmaz. Biz kadınların sadece işçi olarak değil, işverenler olarak da ekonomik hayatta daha fazla görünmesini arzu ediyoruz."

İlk 6 ayda 4 bin 700 kişiye girişimcilik eğitimi

Artık girişimciliğin, KOSGEB'in destekleme politikaları arasında stratejik eksenlerden bir tanesini oluşturduğunu belirten Ergün, KOSGEB olarak 2010 yılına kadar girişimcilik eğitimi verdikleri kişi sayısının yaklaşık 6 bin civarındayken, bu yılın sadece ilk yarısında eğitim verdikleri kişi sayısının 4 bin 700'e ulaştığını bildirdi.

Bakan Ergün, ülkelerin gelişmesi için reel sektörün ve girişimciliğin güçlendirilmesi gerektiğini ifade ederek, girişimciliği artırmak için, özellikle kadın ve genç girişimciliğine ayrı bir parantez açmak gerektiğini anlattı.

Toplumun yarısını kadınlar oluştururken, aynı ağırlığın sağlanamadığı bir ekonominin, tek kanatlı bir şekilde uçamayacağını vurgulayan Ergün, ülkeleri tek tek ilgilendiren böyle önemli bir konunun, bu ortak platformda tartışılacak olmasını çok önemsediklerini kaydetti.

Elon Musk: İngiltere zalim bir polis devleti Bahçeli'den son dakika Ahmet Türk açıklaması İstanbul Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yangın Deniz Akkaya hakkında gözaltı kararı Tüketici tüketmiyor, tükeniyor