İlk seans artıda kapandı

Borsa, ilk seansı 453 puan artışla 68.377 puandan tamamladı.

Abone ol

İSTANBUL – İMKB hisse senetleri piyasasında ilk seans, 453 puan ve yüzde 0.67 değer artışla 68.377 puandan geçildi.

Dün başarılı geçen Portekiz'deki tahvil ihalesi sonrası gözler bugün İspanya ve İtalya'nın ihalelerine çevrildi. İspanya’nın 5 yıl vadeli 3 milyar euroluk tahvil ihalesine 2.1 katı talep geldi. 3 milyar euroluk satış yapılan 5 yıllık tahvilde, planlanan miktarın maksimum seviyesinde borçlanıldı. İtalya'nın ise 2015 vadeli tahvil ihalesinde 3 milyar euro, 2026 vadeli tahvil ihalesinde de 3 milyar euro tutarında satış yapıldı. İtalya'nın 2015 vadeli tahvil ihalesine 1,41 katı, 2026 vadeli tahvil ihalesineyse 1,42 katı talep geldi.

Bu arada İspanya Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Elena Salgado, ülkesinin AB'den kurtarma yardımı alma ihtiyacı duymayacağını, bankacılık sektörüne de hükümetin yardım etmesinin gerekmeyeceğini söyledi.

Başarılı geçen tahvil ihalesi sonrası Euro/Dolar 1.3170 sent bölgesine kadar çıktı. Dolar/TL'nin de gevşemesiyle borsada alımlar yeniden kendini gösterdi. İlk seansta en yüksek 68.693 seviyesi test edilirken, 1.5 milyar liralık işlem hacmi oluştu.

Türk Lirası, toparlanan Euro/Dolar sonrası, Dolar karşısında değer kazandı. Euro/Dolar şu sıra 1.3160 sent seviyelerinde işlem görürken, Dolar/TL 1.56'nın altını test etti. Bankalararası piyasada en iyi alış/satış 1.5580/1.5625 düzeyinde. Serbest piyasada dolar 1.5630, euro 2.0530 liradan el değiştiriyor.

Tahvil-bono cephesinde ise 7 Kasım 2012 vadeli gösterge kıymette bileşik faiz yüzde 7.13 seviyesine yükseldi.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

VakıfBank’ta yeşil fonlama tutarı 5.7 milyar TL Erişilebilirlikte mülkiyet paylaşımlı konut sahipliği Arz - talep dengesi için tarımsal uygulamalara “üretim planlaması” İklimlendirme, ikinci yarı yıla sipariş artışıyla girdi Eğitimin sigortası da hazır