İlk seans 471 puan yükselişle kapandı

İMKB, ilk seansı 471 puan yükselişle 67.410 puandan kapattı.

Abone ol

İSTANBUL - Güne ekside yatay seyirle başlayan İMKB alımlarla artıya geçerek ilk seansı 471 puan yükselişle 67.410 puandan kapattı.

Dün ABD borsaları, Avrupa'da borç krizine yönelik tedirginliğin hafiflemesi ve yatırımcıların S&P 500 endeksinin gerileyeceğine dair opsiyonlarını tersine çevirmesinin etkisiyle yükselirken, bugün futureları hafif artıda işlemler görüyor. Avrupa piyasaları ise açılış seansındaki sınırlı düşüşü geride bırakarak artıda yatay hareket ediyor.

Hafif satıcılı açılışın ardından yurtdışı piyasalara paralel hareket ederek toparlanma gösteren İMKB ilk seansı 471 puan yükselişle tamamladı. İlk seansta en yüksek 67.551 puanı gören endeks, satışlarla da 66.679 puana kadar geriledi. Seans 67.410 puandan kapanırken, 1.4 milyar lira işlem hacmi kaydedildi.

Bugün ABD'de TSİ 15:30'da tarım dışı istihdam verisi açıklanacak.

Diğer yandan 8 Ağustos 2012 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 7.63 ile dünkü kapanışın altında yer alıyor. Gösterge faiz dün yüzde 7.71 seviyesinden kapanmıştı.

Bu arada Kapalıçarşıda Dolar 1.4780 TL'den, Euro 1.9590 TL'den el değiştiriyor. Uluslararası piyasada euro/dolar 1.3265 seviyesinde.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle istifa etti AK Parti'den 'köpek yasası' eleştirilerine tepki Muğla'da bir evde çıkan yangın ormana sıçradı TFF duyurdu: Yeni MHK başkanı belli oldu Prof. Dr. Hasan Sözbilir yeni fay hattı tespit edildiğini açıkladı