İlk HES'e 6.6 milyon dolar teklif

Üç santral için en yüksek teklifi Kent Solar Elektrik verdi

Abone ol

ANKARA - Elektrik Üretim A.Ş'ne ait İznik-Dereköy, İnegöl-Cerrah ve M. Kemalpaşa-Suuçtu (grup 1) hidroelektrik santrallerinin nihai pazarlık görüşmesinde en yüksek teklifi 6 milyon 600 bin dolarla Kent Solar Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti. verdi.  

Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu'nun komisyon başkanlığında yapılan nihai pazarlık görüşmesinde ilk olarak kapalı elemesiz teklifler alındı. Elemesiz turda en yüksek teklif 3 milyon 600 bin dolar oldu.

Daha sonra elemeli yazılı turlara geçildi. 3 tur olarak gerçekleştirilen elemeli yazılı turların ilk turunda en yüksek teklif 4 milyon 265 bin dolar oldu ve 5 firma elendi.

İkinci elemeli turda en yüksek teklif ise 4 milyon 825 bin dolar olarak gerçekleşirken, yine 5 firma elendi.

Üçüncü elemeli turda da 5 firma elenirken, kalan 7 firma ile açık artırmaya geçildi. Açık artırmada başlangıç tutarı 5 milyon 350 bin dolar, artırım aralığı ise 50 bin dolar olarak belirlendi.

Açık artırmanın 3. turunda Dekar Enerji Elektrik Üretimi San. ve Tic. A.Ş.-G Enerji Yatırımları İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti. Ortak Girişim Grubu, MGY Uluslararası İnşaat A.Ş. ve Nema Kimya-Espe Ortak Girişim Grubu çekilirken, bu turda en yüksek teklif, 6 milyon 400 bin dolar oldu.

Dördüncü turda ise Ges-En Enerji Elektrik Toptan Dağıtım Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Yeşildağ Mağazacılık Dayanıklı Tüketim Malları ve Gıda Ticaret Ltd. Şti. firmaları ihaleden çekilirken, bu turun en yüksek tutarı ise 6 milyon 550 bin dolar oldu.

Açık artırmanın beşinci turunda Sargın İnşaat Makina Sanayi ve Ticaret A.Ş. firması çekilirken, Kent Solar Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. 6 milyon 600 bin dolar teklif verdi. Böylece Kent Solar Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. 6 milyon 600 bin dolarlık ile nihai pazarlık görüşmesinde en yüksek teklifi vermiş oldu.

Kent Solar Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Kutlucan ihale sonrası yaptığı değerlendirmede, 2 yılda 4 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını ve kurulu gücü 4 megavata çıkaracaklarını söyledi.

EURO 2024 Çeyrek Final TRT 1 frekans ayarı nasıl yapılır? Biraya zam geldi: İşte güncel fiyatlar... Scholz'den Erdoğan açıklaması: 'EURO 2024 ziyaretini heyecanla bekliyoruz' Büyükekşi, Merih Demiral'a cezayı 'orantısız' buldu İşte Ali Koç'un savcılık ifadesi!