İlk çeyrekte 296 milyon kar etti

Finansbank, ilk çeyrekte 296 milyon lira kar elde ederken 500 kişiye de istihdam sağladığını bildirdi.

Abone ol

İSTANBUL - Finansbank, yılın ilk çeyreğinde 296 milyon lira net kar açıkladı.

Finansbank açıklamasına göre, toplam kredilerini ilk üç ayda yüzde 6 oranında artıran ve bilançosunun yüzde 69'unu kredilere tahsis eden Finansbank, aynı dönemde şube sayısını da 505'e çıkardı. Çalışan sayısı da bu dönemde yeni işe alınan 489 elemanla 12 bine yaklaştı.

Finansbank'ın 2011 yılı ilk çeyrek net faaliyet karı 296 milyon liraya ulaştı, Sermaye Yeterliliği Rasyosu da bu dönemde yüzde 16.49 olarak gerçekleşti.

Toplam kredileri yüzde 6 artarak 27.5 milyar liraya ulaşan Finansbank'ın, toplam aktifleri yüzde 5 artışla 39.9 milyar liraya, müşteri mevduatı ise yüzde 2 artışla 23.9 milyar lira, özkaynakları yüzde 2'lik artışla 5.3 milyar lira oldu.

Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras, bankanın bu dönemde gösterdiği başarılı finansal sonuçlardan memnun olduklarını belirtti. Aras, Finansbank'ın 2011 yılında da kaynaklarını büyük ölçüde kurumsal ve bireysel müşterilerinin ihtiyaçlarına tahsis ettiğini, bankanın toplam aktiflerin yüzde 69'una ulaşan kredi hacminin de bu müşterilere sağlanan desteği gösterdiğini kaydetti.

Aras, yılın ilk üç ayında 500'e yakın yeni çalışan alımı gerçekleştirerek istihdama sağladıkları katkıdan dolayı da memnun olduklarını vurguladı.

Dolar/TL'den günün ilk rakamları Prof. Dr. Osman Bektaş'tan Çanakkale'deki deprem sonrası kritik uyarı Erdoğan-Esad görüşmesi Moskova'da mı olacak? Açıklama geldi Kamala Harris, gerekli delege sayısına ulaştı 16 ilde uyuşturucu operasyonu: 40 şüpheli tutuklandı