İlave kaynak aktardık, bütçe aralıkta açık verecek

Bakan Şimşek, memura yılın ikinci yarısı için yüzde 2,68'lik bir ilave enflasyon farkı artışı verileceğini belirtti. Memura ek zammın maliyeti ise 2.5 milyar lira olacak.

Abone ol

ANKARA - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bütçede aralık ayında bir miktar açık verileceğini belirterek, "Bu açık, doğru alanlara ilave kaynak aktarılması nedeniyle verilecek" dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Trakya Elektrik Dağıtım AŞ'nin hisse devir imza töreninde yaptığı konuşmada, 2011 yılını geride bırakıldığını hatırlatarak, bütçede aralık ayında bir miktar açık verileceğini söyledi.

Bu açığın, doğru alanlara ilave kaynak aktarılması nedeniyle verileceğini bildiren Şimşek, ulaştırmaya neredeyse ilave 10 milyar, Van depreminin yaralarının sarılması için ilave 2,2 milyar lira kaynak olmak üzere eğitime, sağlığa bir çok alana, Türkiye'de önceliklendirilen bir çok alana ilave kaynak aktarıldığını söyledi.

Şimşek, şöyle devam etti:

"Dolayısıyla bütün bunlara rağmen, Türkiye genel devlet açığı açısından muhtemelen yılı yüzde 1'in altında kapatacak. Bu çok önemli bir kazanım. Bu ilave harcamaları yapmasaydık muhtemelen açık belki olmayacaktı veya sıfıra yakın bir düzeyde olacaktı. Ama yatırım yaptığımız alanlar önemli alanlar, insan stoğuna, fiziki alt yapısına araştırma geliştirme projelerine kaynak ayırmamız ülkemizin önümüzdeki 30, 40 yıllık alt yapısını güçlendirmek için yapıyoruz. Bunu yapabilmek bile hakikaten önemli bir avantajdır."

Yüzde 2,68'lik ilave enflasyon farkı

Şimşek, bir soru üzerine, hiçbir önemde memuru, emekliyi, asgari ücretliyi, işçiyi enflasyona ezdirmediklerini ve bu dönemde de ezdirmeyeceklerini belirterek, 2002'den bu yana tam aksine enflasyondan çok daha yüksek artışlar sağladıklarını söyledi.

2011 yılında enflasyon bir sapma olduğunu kaydeden Şimşek, "O sapma çerçevesinde yılın ikinci yarısı için yüzde 2,68'lik bir ilave enflasyon farkı artışı verilecek" dedi.

Memura ek zammın maliyeti 2.5 milyar lira

Bakan Şimşek, ek zammın maliyetine ilişkin soru üzerine de hiçbir kesimi enflasyona ezdirmeyeceklerini taahhüt ettiklerini hatırlatarak, "O çerçevede gereken neyse maliyete katlanırız. Maliyet muhtemelen 2,5 milyar lira civarında olacak" dedi.

Muğla'da bir evde çıkan yangın ormana sıçradı TFF duyurdu: Yeni MHK başkanı belli oldu Prof. Dr. Hasan Sözbilir yeni fay hattı tespit edildiğini açıkladı İnşaat sektörü 'çözümü' yabancı işçide buldu Coca-Cola beklentilerin üzerinde ciro elde etti