İBB, kar yağışına karşı alarma geçti

İstanbul'da akşam saatlerinde beklenen kar yağışına karşı alarma geçen Büyükşehir Belediyesi, hava koşullarıyla 870 araç ve iş makinesi, 2 bin 406 personelle mücadele edecek.

Abone ol
İSTANBUL - İstanbul Büyükşehir Belediyesi, akşam saatlerinde başlaması ve yarın da devam etmesi beklenen kar yağışına karşı önlemlerini aldı.
Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiler doğrultusunda, Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soğuk ve yağışlı hava, akşam saatlerinde kara dönüşecek. Kar yağışının yarın da devam etmesi bekleniyor. Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının zaman zaman şiddetli ve fırtına şeklinde olacağını belirtiyor.
Meteorolojinin uyarısıyla birlikte AKOM, alarma geçti. Karlı hava koşullarıyla 870 araç ve iş makinesi, 2 bin 406 personelle mücadele edilecek. Mücadele için 127 bin 311 ton tuz, 1800 ton solüsyon hazır bekletiliyor. İlçe belediyelerine ihtiyaçları durumunda tuz takviyesi yapılacak. İhtiyaç halinde saatte 25 ton kapasiteli solüsyon tesislerinde üretim yapılacak.
Ana arterlerin dışında, meydanlar, üst ve alt geçitler, vapur iskeleleri, otobüs durakları, hastane gibi yoğunluğu yaşandığı giriş çıkışlar için de karla mücadele ekipleri oluşturuldu.
Karla mücadele çalışmalarına itfaiye, 45 6x6x6 afet müdahale ve kurtarma aracı ve 135 personeli ile katılacak. Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Kadıköy, Taksim, Saraçhane, İDO Yenikapı, Eminönü, Harem, Üsküdar, Ümraniye - Tepeüstü meydanlarında, 359 personel ve 48 araç ile kış mücadele çalışması yapacak.
Atık Yönetimi Müdürlüğü, 40 hastane, 34 okul, 13 meydan, 304 durak, 117 üst ve alt geçit, 7 çöp aktarma istasyonu, işleme tesisleri, depo sahası yollarında 450 personel ve 38 araç ile mücadele edecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan 142 traktör kar kürüme ekibi, muhtarların sorumluluğunda köy yollarını açacak.
Olumsuz hava koşulları ile mücadele için kent 9 bölgeye ayrıldı. 
Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekipleri kar küreyen, süpüren, kurutan ve tuz serpen 6 "Kar kaplanı" ile çevre yollarında görev yapacak.
Güneydoğu Anadolu ve bazı illerde kuvvetli yağış uyarısı 
Güneydoğu Anadolu, Kahramanmaraş, Çorum, Çankırı, Yozgat, Kırıkkale, Kırşehir, Malatya, Elazığ, Bingöl, Bitlis, Tunceli, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli kar yağışı uyarısında bulunuldu.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, ''Kar yağışının Güneydoğu Anadolu, Kahramanmaraş, Çorum, Çankırı, Yozgat, Kırıkkale, Kırşehir, Malatya, Elazığ, Bingöl, Bitlis, Tunceli, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir'' denildi.
Açıklamada, kar yağışının, yarın saat 06.00'ya kadar görüleceği kaydedildi.
Alkdeniz'de kuvvetli sağanak bekleniyor
Akdeniz Kıyı kesimi ile Adana, Hatay, Osmaniye çevrelerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak, Göller Yöresi ile Kırklareli çevrelerinde kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur beklendiği bildirildi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Akdeniz Kıyı kesimi ile Adana, Hatay, Osmaniye çevrelerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak, Göller Yöresi ile Kırklareli çevrelerinde kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek sel, su baskını, ulaşımda aksamalara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği kaydedildi.
Açıklamada, yağışın yarın saat 06.00'ya kadar devam edeceği belirtildi.
Dolar/TL'den günün ilk rakamları Tesla'nın karı ikinci çeyrekte yüzde 45 azaldı Eylem Tok yeniden hakim karşısına çıkacak Alphabet'in geliri ve karı ikinci çeyrekte arttı İzmir açıklarında 196 düzensiz göçmen yakalandı