Hükümetten 'Uludere' açıklaması

Bombardımanda hayatını kaybeden 35 kişinin terörist olmadıklarının, kaçakçılık yaptıklarının tespit edildiğini açıklayan Çelik, "Hata varsa örtbas edilmeyecek, gereği yapılacak" dedi.

Abone ol
İSTANBUL - TSK'nın sınırda düzenlediği hava operasyonunda 35 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili Hükümetten ilk açıklama geldi.
 
AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Irak sınırında meydana gelen olay için ilk gelen bilgilere göre, vurulanların terörist olmadıkları, kaçakçılık yaptıklarının tespit edildiğini açıkladı.
 
Çelik, şu açıklamayı yaptı:
 
"Ölenlerin büyük bir çoğunluğu aynı ailedendir. Aralarında korucu çocuğu olan vardır. Ölenlerden biri gazi çocuğudur. Ölenlerin sigara kaçakçılığıyla ilgili insanlar olduğu bilgisi vardır. Kaçakçı olması bombalamayı gerektirmiyor. Kesin ve net bilgilere soruşturma sonunda ulaşacağız. Olay sınırın dışında olmuştur. Türkiye bir hukuk devletidir. Yapılan bir hata varsa, hukuk devleti mantığı içinde bu tespit edilecektir. Bir hata, kusur ya da yanlış varsa örtbas edilmeyecek. Hukuk devleti anlayışla gereken yapılacaktır. Bu olayı '33 kurşun' olayına benzetmek yanlıştır. Burada varsa bir operasyon kazası vardır. Yanlış, kusur ve hata varsa gerekenin yapılması hukuk devletinin boynunun borcudur."
Özellikle bu taşıdıkları malların, yani katırların yükünün ne olduğu konusunda Şırnak Valisi ile az önce görüştüğünü dile getiren Çelik, şunları söyledi:
''Şırnak valisi ile görüştüm; kendisine verilen ilk bilgilere göre büyük çapta sigara taşındığı tespit edilmiştir" dedi.

 

Reuters: Ali Yeşildağ'ın iadesi onaylandı Erdoğan’dan belediye borçlarıyla ilgili çarpıcı çıkış Mevduat faizleri güncellendi! İşte 1 milyon TL'nin getirisi Prof. Dr. Naci Görür 5 yeri işaret etti: 'Büyük deprem olabilir' Bakan Güler'den Yunan Bakan'a F-35 yanıtı