Hizbullah davasında 6 sanığın cezasına onay

Yargıtay, 32 kişinin öldürülmesi ve çok sayıda kişinin yaralanması eylemlerini gerçekleştirdikleri gerekçesiyle yargılanan 8 sanıktan 6'sına verilen cezayı onadı.

Abone ol

DİYARBAKIR - Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Batman ve Adana'da 1993-2001 yıllarında 32 kişinin öldürülmesi ve çok sayıda kişinin yaralanması eylemlerini gerçekleştirdikleri gerekçesiyle yargılanan 8 sanıktan 6'sına verilen cezayı onadı. İki sanığa verilen cezayı ise eylem tarihinde 18 yaşından küçük oldukları için indirim uygulanmadığı gerekçesiyle bozdu.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 8 sanıklı terör örgütü Hizbullah davası dosyasındaki incelemesini tamamladı.

Yargıtay kararında, yapılan incelemede, sanıklar Mithat Yılmaz, Mehmet Ali Çelik, Murat Demir, Adnan Salman, Resul Güngör ve Bayram İnançlı'ya verilen hükümde bir isabetsizlik görülmediğini belirtildi.

Diğer sanıklar Mehmet Ali Şimşek ve Aydın Akgün ile ilgili de sanıkların suç tarihinde 18 yaşından küçük oldukları, ancak verilen cezada bu yönde indirim uygulanmadığı gerekçesiyle kararı bozdu.

Sanıklar Şimşek ve Akgün'ün yargılanmasına önümüzdeki günlerde yeniden başlanacak.

Karar

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasında, sanıklardan Mithat Yılmaz  TCK'nın "Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın tamamını veya bir kısmını tağyir, tebdil ve ilgaya teşebbüs etme" suçunu kapsayan 146/1. maddesi uyarınca ağırlaştırılmış müebbet, sanıklar Mehmet Salih Şimşek ve Mehmet Ali Çelik de aynı suçtan müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Tutuksuz yargılanan sanıklar Aydın Akgün ve Murat Demir de aynı suçtan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmış, ceza, sanıkların dosyanın aydınlatılmasına yardımcı oldukları gerekçesiyle 14 yıl hapis cezasına çevrilmişti. Sanık Demir, tutuklulukta geçirdiği süre göz önünde bulundurularak tahliye edilmişti.

"Terör örgütü üyesi olma" suçundan yargılanan diğer sanıklardan Bayram İnançlı ve Adnan Salman 7'şer yıl 6'şar ay, Resul Güngör de 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Borsa günü düşüşle tamamladı Dünyanın en zengin 5 ailesi: İşte servetleri... İstanbul'da yarın kuvvetli sağanak bekleniyor Uber'e 290 milyon Euro'luk para cezası Ziraat'ten İş Bankası'nın 100. yaşına özel kutlama...